Vols conèixer tot el que hem portat a terme gràcies als associats i associades i les persones consumidores que han confiat en nosaltres? Ja tenim publicada la memòria de 2020, on resumim totes les iniciatives i accions que l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya ha realitzat durant l’any.

Dins de la memòria podreu trobar tot un aplec d’activitats i dades que ens presenten com a entitat i mostren què fem i hem aconseguit a l’Associació. Gràcies al seu disseny interactiu i entenedor, amb enllaços a articles, informes i vídeos, podreu consultar en profunditat la memòria de l’activitat.

L’Associació s’adapta en un any atípic

El 2020 va ser un any ple d’incerteses i canvis, però l’Associació no ha deixat de banda el seu compromís en defensa d’un contingut audiovisual de qualitat i de l’educació pel consum responsable d’aquest. Hem continuat treballant les línies d’informació, formació i recerca per arribar als nostres objectius.

Com recull la memòria, els projectes de formació han estat adaptats amb èxit a la situació excepcional a causa de la pandèmia. Precisament en aquest context, en el que ha augmentat la digitalització, l’Associació va fer present el Programa d’Educació Audiovisual, més necessari que mai, a l’àmbit online.

Primer en forma de Càpsules (in)formatives; vídeos disponibles al YouTube realitzats per professors i professores on es donen pautes a pares i mares per aconseguir un consum sa dels productes audiovisuals. Després amb els e-Tallers de formació sota demanda i unitats didàctiques, disponibles a Vimeo amb un codi de visionat.

Tot el que hem fet i #HemAconseguit

L’Associació ha continuat treballant en la prevenció del ciberbullying amb diferents eines, com la plataforma col·laborativa PDA Bullying, de la qual l’Associació és entitat gestora. També s’han realitzat accions per la prevenció de les addiccions causades per un consum desproporcionat d’internet, la prevenció de violències masclistes a l’entorn digital i campanyes pel benestar i la conciliació familiar amb l’ús de pantalles.

Ha sigut possible realitzar la segona Jornada d’Hipersexualització a les xarxes per a joves, unes xerrades participatives on ponents, experts i testimonis obren el debat sobre identitat i imatge a internet.

Tanmateix, i malgrat la situació de pandèmia, els Premis Zapping s’han portat a terme. En la seva XXV edició, el format va transformar-se a online amb  una e-gala que es va poder seguir al canal de YouTube de l’Associació i a la pàgina web de RTVE Catalunya.

Presentadors XXV Premis Zapping

Així doncs, destaquem algunes de les fites del 2020:

  1. Atendre més de 3.500 persones consumidores en xerrades i tallers formatius
  2. Impulsar amb força línies innovadores d’acció i formació que donen resposta a les noves necessitats derivades de la crisi de la COVID-19
  3. Oferir més de 7.500 anàlisis de continguts audiovisuals per facilitar la formació i informació sobre televisió, cinema, videojocs i internet
  4. Impulsar cada setmana campanyes de defensa dels drets del consumidor a través de nous canals i metodologies com hashtags a xarxes socials, autoavaluacions i infografies de sensibilització
  5. Superar les 1.600 respostes als #TecnoTest i #TestEnSèrie i #EcoTest, recursos emmarcats dins de la campanya #LiveYourRealLife
  6. Respondre més i millor (quantitat i qualitat) a les demandes socials: queixes, reclamacions, necessitats informatives i formatives
  7. Donar més veu a les persones consumidores en un reforç de la base social pròpia i aliena
  8. Reforçar el teixit associatiu a Catalunya, Espanya i Europa, treballant conjuntament amb altres entitats afins per tal d’assolir més i més grans objectius
  9. Ser una oficina d’atenció a les persones consumidores que ha intensificat la seva activitat, ha aconseguit més persones beneficiàries de la seva tasca i ha organitzat dos grans esdeveniments de sensibilització i consciència social
  10. Incrementar la participació de l’Associació als mitjans de comunicació

Gràcies!

Des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, volem agrair tot el suport de persones associades i institucions. Sense la seva cooperació no hauria estat possible tot el que hem aconseguit durant 2020.

Si vols continuar ajudant a l’Associació, fes-te soci (amb quota o sense) i segueix-nos a totes les nostres xarxes socials (FacebookTwitter i Instagram) per no perdre’t res.