Aquests mesos de confinament, has…

dedicat més temps a veure sèries, jugar a videojocs, estar a les xarxes socials o, simplement, passar l’estona navegant per internet?

perdut la noció del temps i no complert l’horari de tasques que t’havies plantejat?

practicat el vamping? És a dir, perdut hores de son per estar amb el mòbil o altres pantalles.

caigut en el phubbing? És a dir, ignorar altres persones per estar pendent del mòbil (o altres pantalles).

viscut com les teves filles i/o fills passaven tot el dia amb pantalles, degut tant a les tasques escolars com per l’oci i comunicació?

estat incapaç de desconnectar de les pantalles?

És evident que aquest període sense contacte personal fora de les llars ens ha fet deprendre de les noves tecnologies i incrementar exponencialment el nostre temps de pantalles, però ara és el moment de practicar la desescalada digital. El teu cervell, el teu cos, les amigues i amics i, per descomptat, la família agrairan que tot torni a la normalitat, també en els nostres hàbits de consum audiovisual.

Sigues un consumidor ecològic i responsable, retorna les pantalles al lloc que els hi correspon.

Com iniciar la desescalada digital?

Primer de tot, cal descobrir quin és el nostre punt de partida. Amb aquest objectiu, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya llença l’#EcoTest, un qüestionari per conèixer en quina e-Fase ens trobem.

temps-us-pantalles-ecotest

L’EcoTest és part de la campanya #LiveYourRealLife de l’Associació, una crida a la consciència sobre com estem al món virtual. Ara més que mai, necessitem ser conscients per recuperar les regnes del nostre consum.

Controlem les pantalles o ens controlen elles a nosaltres? Completa el test per començar a fer les primeres passes cap a una progressiva desescalada del teu (ab)ús digital.

e-fase-pantalles-ecotestT’animem a compartir amb l’Associació el teu resultat i objectius de millora, bé als comentaris d’aquesta publicació o etiquetant els perfils de les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram).