Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya

Per la defensa del consumidor audiovisual

Programa d’Educació Audiovisual

El Programa d’Educació Audiovisual (PEA) dota a les entitats educatives de les eines necessàries per a una completa educació en mitjans audiovisuals. El PEA forma pares, professors i alumnes perquè treguin el màxim partit a l’entorn digital en el qual vivim, tot fomentant el seu pensament crític com a consumidors audiovisuals.

Alguns instruments per aconseguir-ho són tallers, conferències, sessions per a estudiants i dinàmiques amb anàlisis i crítiques de pel·lícules, sèries i altres clips. Els temes que s’aborden tenen a veure amb els principals conflictes d’infants i joves en l’ús del seu temps lliure: l’addicció als videojocs, el ciberbullying, la gestió de la privacitat a internet, l’apoderament de la dona a les xarxes socials (hipersexualització, violència de control…), les sèries de televisió que marquen tendència, els hàbits poc saludables a les xarxes socials, entre d’altres.

Esteu interessats a conèixer les activitats de formació que l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals duu a terme a més de 400 centres (públics, concertats i privats) de tota Espanya?

Troba tota la informació sobre els continguts del curs 19/20 al Dossier del Programa d’Educació Audiovisual.

Per comptar amb les nostres sessions impartides per especialistes i professionals del món audiovisual, podeu trucar-nos al 93 488 17 57 o escriure’ns a educa@taconline.net

Què diuen dels nostres tallers?

“Els alumnes han estat molt atents i penso que els objectius els hem complert. Volíem tractar aquest tema de forma profunda i seriosa i que els arribés. La primera part, la dels experts, ha sigut la més formativa i els alumnes han estat atents i hem pogut abordar la temàtica des de diferents vessants. La segona part, la dels testimonis, és en la que han connectat més perquè els ponents eren més joves i també els ha arribat el missatge. Estem molt contents, la veritat.”

Isabel Romañá, coordinadora 4t d’ESO de La Salle Bonanova. Feedback de la Jornada Hipersexualització a les xarxes

“El tema és molt adequat i m’ha agradat molt el punt de vista des del que ho han enfocat. Ha estat interessant fins i tot per mi com a consumidora de xarxes socials. M’han fet reflexionar.”

“Valoro molt positivament que tot i que en principi alguns termes podien semblar massa complexes, més tenint en compte que era el grup PIM (Programa Intensiu de Millora) i ACO (Grup d’Acollida), els ponents han sabut transmetre molt bé el contingut. Així mateix han aconseguit motivar l’alumnat i fer que participessin.”

Feedback de professores de l’Institut Barcelona-Congrés

“Impresionante todo lo que desconocemos sobre este mundo digital y lo que debemos saber para estar prevenidos contra el ciberacoso y la nomofobia. Entre tantas cosas, me quedo con la reflexión de que debemos educar con el ejemplo y tejer la mejor red social: la familia.”

Tuit de Mariela Torres, assistent a un dels tallers impartits

“Classe magistral. Pràctica, útil i profitosa. Ara em sento més preparada per la defensa de la infància i l’adolescència a les xarxes socials. Cal que pares i mares estem al dia, la família és sempre el millor exemple!”

Mireia del Pozo, assistent

%d bloggers like this: