La XXV edició dels Premis Zapping de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, esdeveniment ajornat el passat mes de març a causa de la COVID-19, se celebra en format virtual el dimecres 25 de novembre a les 20 h.

El lliurament es pot veure a la pàgina web de Televisió Espanyola i al seu YouTube, així com al canal de YouTube de l’Associació:

La situació que estem vivint actualment –condicionada per la pandèmia i les mesures sanitàries per contenir-la–, han fet que aquest esdeveniment tan especial es converteixi en una e-gala, però les ganes i la il·lusió per premiar els professionals i continguts de qualitat segueixen intactes.

“És important reconèixer la tasca de les persones finalistes i guardonades, així com la feina de tantes entitats, empreses i particulars que han donat suport i fet possible aquests guardons.”

Anna Plans, presidenta de l’Associació

I és especialment important celebrar aquesta realitat i fomentar la cultura i el respecte a l’espectador en un any com aquest, on la celebració prevista dels Zapping al Teatre Nacional de Catalunya va veure’s suspesa per la crisi sanitària.

La feina ben feta, el foment dels drets de les persones usuàries i la cultura han d’estar més vives que mai.

25 anys premiant professionals compromesos amb la qualitat

Vint-i-cinc anys d’història dels Premis Zapping resumits en dos minuts? Sí, ha estat possible. L’equip de l’entitat ha realitzat una recopilació plena de cares conegudes i nostàlgia:

Finalistes i Premis Nominals XXV Edició

SÈRIE
Estoy vivo (La1 – Globomedia – Good Mood)
Hierro (Movistar+ – Portocabo – Atlantique Productions – ARTE)
La casa de papel (Antena 3 – Netflix – Vancouver Media)

ACTRIU
Aitana Sánchez-Gijón (Estoy vivo – La1 – Globomedia – Good Mood)
Alba Flores (La casa de papel – Antena 3 – Netflix – Vancouver Media)
Candela Peña (Hierro – Movistar+ – Portocabo – Atlantique Productions – ARTE)

ACTOR
Álvaro Morte (La casa de papel – Antena 3 – Netflix – Vancouver Media)
Javier Gutiérrez (Estoy vivo – La1 – Globomedia – Good Mood)
Santi Millán (Benvinguts a la família – TV3 – Filmax)

PROGRAMA D’ENTRETENIMENT / CONCURS
¡Boom! (Antena 3 – Gestmusic – Endemol Shine Iberia)
La hora musa (La 2 – Lavinia)
Polònia (TV3 – Minoria Absoluta)

PRESENTADOR/A
Ana Pastor (El objetivo – La Sexta)
Cayetana Guillén Cuervo (Versión española – La 2)
Toni Soler (Està passant – TV3 – Minoria Absoluta)

PROGRAMA CULTURAL / DIVULGATIU / DOCUMENTAL
Diario de un nómada (La 2 – Silver Rider Prodaktions)
¿Dónde estabas entonces? (La Sexta – Newtral)
Katalonski (TV3 – Broadcaster Audiovisual Services – La Lupa Produccions)

VIDEOJOC
Blacksad: under the skin (Pendulo Studios)
Gylt (Tequila Works)
Treasure Rangers (Relevo)

INICIATIVA A LA XARXA
Blog Cómete el mundo TCA – Un blog especialitzat en trastorns alimentaris, amb recursos de tractament, abordament i prevenció. Dirigit a professionals, familiars i afectats: www.cometeelmundotca.es
Canal de YouTube de Jaime Altozano – Músic i productor musical, conegut per la divulgació musical que realitza a través d’internet: jaimealtozano.com/mis-videos/
Canal de YouTube La Hiperactina de Sandra Ortonobes – Comunicadora i científica, utilitza el seu canal per a la divulgació de la biomedicina i el cos humà: www.youtube.com/c/lahiperactina

TELEVISIONS LOCALS
Cuina per sorpresa (Canal taronja – Fundació Ibada)
L’Estret de Magallanes (Canal Terres de l’Ebre)
Les molèsties (betevé)

PREMIS NOMINALS

PREMI ESPECIAL a RTVE per l’emissió de dos formats familiars la nit dels dissabtes. Amb Prodigios i Vaya crack, la cadena pública aposta per la promoció de l’esforç, la cultura i la televisió de qualitat.

PREMI GRUPS D’ANÀLISI DE PROGRAMES a Justo antes de Cristo, de Movistar+ i La Terraza Films, una comèdia que equilibra humor, ironia i enginy amb guions intel·ligents, grans interpretacions i una ambientació original.

PREMI VALORS a El got d’aigua de TV3 per fomentar l’esperit crític i la tolerància vers diferents formes d’entendre la vida i la societat, en un espai de debat i reflexió on els joves són els protagonistes.

PREMI MILLOR CONTINGUT ONLINE POSITIU PER A MENORS (SIC-SPAIN) al videojoc didàctic Happy 8-12 / 12-16 –ideat per la Universitat de Lleida i desenvolupat per Kaneda Games– per ajudar en la resolució assertiva de conflictes i la prevenció de l’assetjament escolar a través de l’educació emocional.

25 anys de persones consumidores actives

Els Premis Zapping són el reconeixement més directe del públic català a la programació i als professionals de la televisió que no treballen únicament per l’audiència numèrica, i que s’esforcen per fer una televisió de qualitat. El tarannà i prestigi dels Premis Zapping respon al fet que els vots són populars, ponderats segons criteris de qualitat, i perquè són els únics premis a la televisió de qualitat que es fan a Catalunya.

Ara tornem a demanar el suport de les persones consumidores per visibilitzar el seu reconeixement als professionals que, davant i darrere de càmeres, ens van fer gaudir d’un audiovisual de qualitat durant 2019. Esperem comptar amb les vostres visualitzacions dimecres 25 de novembre les 20 h a l’emissió del nostre especial i atípic lliurament. I també podeu seguir-nos a les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram) i fer servir el hashtag #PremisZapping!