El 2021 ens ha ensenyat que, tot i que les pantalles ens poden apropar als nostres, no hi ha res que pugui substituir-los. Per això, des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, us desitgem un bon Nadal ple de connexions òptimes amb família, amics i les persones que estimem.

També volem donar les gràcies a totes i tots els que ens heu acompanyat durant aquest any, ple de fites, reptes i aprenentatge. Un any més, hem treballat per la defensa de la infància en l’era digital. Un any més, #HemAconseguit grans coses gràcies al vostre suport.

Reptes i creixement a un 2021 atípic

L’arribada de la nova normalitat ha comportat, també a l’Associació, un temps inavaluable d’aprenentatge i adaptació. Hem pogut continuar, fins a consolidar, molts dels projectes que a 2019 i 2020 es van començar a plantejar.

La campanya #LiveYourRealLife, per la prevenció de tecno addiccions, ha estat molt present, augmentant el nombre de participants amb la desescalada digital. De manera similar, el Programa d’Educació Audiovisual (PEA) ha incrementat la seva activitat com a resposta a l’increment de la demanda de tallers i xerrades.

Lligat a això, hem presenciat el naixement del projecte Guay-fi, l’adaptació del PEA per educació infantil. Caracteritzat pel seu atractiu enfocament innovador i pedagògic, ha conquistat els cors de centenars de famílies: 315 a Catalunya i 1.320 a tota Espanya.

Paral·lelament, també hem continuat treballant amb altres projectes de l’Associació, com la plataforma PDA Bullying – fent créixer el recull de recursos contra el ciberassetjament – i Contraste, la capçalera d’anàlisi de continguts d’oci audiovisuals de l’Associació.

En conclusió, terminem aquest 2021 amb l’alegria de veure els fruits de tot allò que #HemAconseguit i amb la il·lusió de continuar treballant per a ser un referent del pensament crític a l’era digital.

“Potser Nadal és que tothom es digui
a si mateix i en veu molt baixa el nom
de cada cosa, mastegant els mots
amb molta cura, per tal de percebre’n
tot el sabor, tota la consistència.
Potser és reposar els ulls en els objectes
quotidians, per descobrir amb sorpresa
que ni sabem com són de tant mirar-los.
Potser és un sentiment, una tendresa
que s’empara de tot; potser un somriure
inesperat en una cantonada.
I potser és tot això i, a més, la força
per reprendre el camí de cada dia
quan el misteri s’ha esvanit, i tot
torna a ser trist, i llunyà, i difícil.”

MIquel Martí i Pol

Us desitgem un bon Nadal i feliç any nou!

Parlem de què #HemAconseguit a @telespectadors i mirem les últimes accions a @consumidorsaudiovisuals