Suma’t a la iniciativa! Signa a OsOigo.com

Amb motiu de la 5a Setmana dels Horaris, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya referma el seu compromís per impulsar una racionalització dels horaris televisius que ajudi a la conciliació laboral i educativa de les famílies. No només els espectadors demanen un horari més adient, sinó que molts professionals de les cadenes també en són conscients i han fet una autocrítica.

“Tal com els darrers estudis i tendències indiquen, en mig del canvi tecnològic, les pantalles ens roben un temps molt valuós que podríem dedicar als amics, la família, la capacitació, l’esport o el descans. Des de l’Associació no promovem una fugida de la tecnologia sinó una consciència social que permeti als consumidors aconseguir-ne un millor ús, ecològic i sa.”

Anna Plans, presidenta de l’Associació

Si l’any passat, arran de l’informe sobre el prime time a Espanya presentat per l’Associació, ja quedava evident el hàndicap que suposa pels espanyols la nostra programació televisiva, enguany la major part de les cadenes han reforçat les seves estratègies comercials per endarrerir el prime time.

A la recerca del temps d’or, Telecinco comença fins 10 minuts més tard el seu telediari, aconseguint així conservar l’audiència de Pasapalabra. A més, la franja d’access prime time s’ha consolidat tant a les cadenes privades com les públiques. Totes mantenen, com a hora teòrica d’inici dels seus programes estrella, les 22.40 h però, a la pràctica, sovint s’endarrereix mitjançant talls publicitaris i resums previs fins a les 23 h.

Tot i que el 2015 RTVE es va postular com a cadena pionera en avançar el prime time, aquesta iniciativa ja està més que oblidada. La resta de televisions van fer cas omís a l’exemple de la pública i TVE va patir una caiguda històrica d’audiències.

Ara per ara, tot i amb la voluntat del govern per aconseguir l’Objectiu 2025 assumit a través del Pacte per la Reforma Horària, aplicar la reforma en l’àmbit televisiu segueix sent un compromís voluntari per part de les emissores. Per aquest motiu, des de l’Associació s’ha iniciat una campanya a osoigo.com per tal d’aconseguir una resposta de les autoritats. Només si tots els mitjans es veuen obligats per llei a complir uns horaris conciliadors, s’aconseguirà un canvi positiu que afavoreixi el temps dels consumidors i permeti a totes les cadenes competir en igualtat de condicions.

campanya-prime-time

Necessitem 300 signatures, activa’t i dóna suport a la campanya!

Trobar temps dins del temps

Divendres 8 de juny, l’Associació va exposar la seva campanya a l’acte de presentació de la 5a Setmana dels Horaris. També va fer especial èmfasi en el perill que suposa el consum abusiu de les pantalles per al temps d’oci i el descans familiar i personal.

“El millor moment del dia és poder parlar amb els teus fills mentre sopes amb les pantalles apagades. Les pantalles no poden substituir la vida offline.”

Luigi Bugalla, vocal de la junta directiva de l’Associació

Especial Desenganxats

Com a part de la nostra campanya, hem sortit al carrer amb Enganxats.com per tal de conèixer la vostra opinió sobre els horaris televisius. Us compartim el reportatge:

Si com l’Associació i molts altres consumidors, també creus que és necessària una reforma horària televisiva, no dubtis a compartir la campanya i ajudar-nos a aconseguir més signatures. Entre tots aconseguirem una televisió amb horaris de qualitat.