Arriba fi de curs per a les escoles i és el moment perfecte per fer recapitulació de tot el viscut amb elles a través del projecte PUM! Ciberbullying, un concurs de foto-còmics organitzat per l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya per aquest curs 2017-2018.

“Aquesta iniciativa ha dinamitzat encara més la relació directa que té l’Associació amb el món educatiu. Hem comprovat que tant alumnes com mestres demanen i necessiten dinàmiques d’aquest estil que permeten treballar una problemàtica malauradament massa freqüent, d’una manera diferent. A més, a través del foto-còmic s’han reforçat temes claus com l’empatia, el perdó i ser proactiu davant els problemes dels altres.”

Estefanía González, responsable del concurs

Fa justament un any, anunciàvem a la nostra pàgina web la convocatòria del que ha acabat sent aquest èxit inesperat: un concurs que vam començar a difondre únicament des dels mitjans de l’Associació i que finalment va comptar amb el suport  i impuls de Fundació Barça, Save The Children, Consorci d’Educació de Barcelona, Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, entre altres. Gràcies a l’ajuda dels col·laboradors vam aconseguir implantar el projecte didàctic a 18 escoles de tota Catalunya, arribant així a més de 300 alumnes de primària i secundària.

Un total de 65 foto-còmics van arribar a l’Associació i, juntament amb el jurat d’experts en educació, assetjament escolar, disseny i fotografia, es va escollir el guanyador a la Categoria A (Educació Primària) i el guanyador a la Categoria B (Educació Secundària).

Els guanyadors de la primera edició del concurs de foto-còmics PUM! Ciberbullying van ser anunciats a través de les nostres xarxes socials i els 4 i 7 de juny han tingut lloc els dos actes de lliurament de premis als centres educatius guardonats.

Us compartim els seus foto-còmics:

– Categoria A (Primària): Casal La Masia Bas de Platja d’Aro
– Categoria B (ESO): INS Barcelona-Congrés

A més, també podeu gaudir d’una preselecció de 18 foto-còmics aquí.

Lliuraments de premis

Costa Brava TV va cobrir l’acte d’entrega a Platja d’Aro, on Ibtehal El Abdi, Noemí Sanchez Van Oijen, Angelo Collel Ramos, Juanjo i Fran Martínez Blaya van poder explicar la seva experiència a les càmeres de televisió:

A Barcelona, INS Barcelona-Congrés ens va preparar tot un acte entorn la conscienciació del bullying i ciberbullying on es van llegir fragments de textos i cançons que parlen sobre aquesta problemàtica i on es va projectar el següent vídeo dels alumnes guanyadors (Yasmin El Fakyhi, Nidia Martínez, Michelle Simbana, River González i Alexander Bautista) del concurs:

Visita exposicions CaixaForum

Com a part del premi, cada centre guanyador ha rebut una visita guiada a dues exposicions del CaixaForum Barcelona per a la classe dels alumnes guanyadors. INS Barcelona-Congrés ha estat avui, 21 de juny, gaudint de les visites.

Des de l’Associació hem acompanyat el grup durant la seva visita a DISNEY. L’art d’explicar històries i ha estat una experiència molt enriquidora per als alumnes, on han après moltes curiositats sobre l’animació i han realitzat activitats grupals.

L’altra exposició, FARAÓ. Rei d’Egipte, permet explorar la vida dels faraons a través d’una col·lecció d’objectes procedents del British Museum de Londres i està a CaixaForum fins al 16 de setembre, un pla perfecte per desconnectar de les pantalles en família durant aquest estiu!

A més d’altres premis individuals (lot de llibres, visita Camp Nou…), tant els dos centres guanyadors com tots els participants al concurs, s’emporten com a recompensa un taller sobre l’ús responsable de les pantalles impartit pels experts de l’Associació. INS Barcelona-Congrés i l’Escola Sagrada Família Urgell ja l’han aprofitat:

L’Associació està preparant nous projectes educatius de cara al curs 2018-2019. Si voleu saber més, poseu-vos en contacte al 93 488 17 57, a educa@taconline.net o feu-nos arribar la vostra consulta a través del nostre formulari.