Des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya continuem endavant amb la campanya per aconseguir l’avançament del prime time televisiu. Ara, aprofitant el lliurament dels Premis Zapping a la qualitat audiovisual, l’Associació va preguntar als finalistes sobre l’actual horari del prime time a Espanya.

Roberto Leal, qui a més de ser presentador de Operación Triunfo també és pare, ens va transmetre la seva preocupació per la idoneïtat dels horaris televisius per als més petits de la casa.

Amb les seves reflexions, va voler fer “una autocrítica aplicable a tots els programes que estem a aquesta franja horària”

Us compartim el breu vídeo amb les declaracions més interessants que ens van fer alguns dels finalistes als Premis Zapping d’enguany:

 

Va ser el passat juny quan vam reactivar la campanya de concienciació i, entre altres accions, vam publicar les conclusions de l’informe realitzat sobre el prime time a Espanya on, comparant la nostra graella amb la d’altres països europeus, quedava patent el hàndicap que suposa per a la conciliació laboral-educativa dels espanyols i espanyoles.

TVC manté el seu compromís

TV3 ja va escoltar les peticions dels seguidors de la sèrie Merlí i va avançar l’inici dels seus capítols a les 21.55 h, tot just en acabar el Telenotícies Vespre. La tercera temporada es va emetre íntegrament respectant aquest horari més adequat per als joves –i no tan joves– seguidors de la sèrie.

La seva successora, Benvinguts a la família, també ha estat fidel a aquest compromís voluntari amb l’audiència i, ara per ara, continua sent l’única cadena que ofereix el seu prime time en aquest horari.

“Los medios de comunicación pueden promover un cambio de actitud ante el horario en general, y equipararlo con el resto de Europa: levantarnos, comer y cenar antes, y hacerlo juntos.”

Leticia Escardó, secretaria general de Fundación Belén – Así afectan los horarios de los adultos a los menores

Mancança d’una legislació

“La legislació va un pas endarrere de l’actualitat”

Guadalupe Balaguer, directiva de Movistar+

Sense un consens al govern que imposi una franja horària a les cadenes de televisió, aquestes continuaran fent cas omís. Per aquest motiu, des de l’Associació seguim treballant per donar visibilitat a aquesta problemàtica i aconseguir que la nostra graella deixi de ser la més tardana dels països que formen part de la Unió Europea.

Dues hores de diferència ens separen dels horaris racionalitzats que ja ofereixen a gran part d’Europa. Activa’t, dóna suport i comparteix la campanya per un prime time adequat per a tota la família.