Els joves (i no tan joves) coneixen perfectament els beneficis d’Internet però, són (som) conscients dels perills d’un mal ús?

El 17 de maig, Dia Mundial d’Internet, se celebra la importància de les TIC en la millora de la societat; la forma en què ens comuniquem, els mètodes amb els quals avaluen la nostra salut, com consumim… han canviat gràcies i a causa de la implantació de noves actualitzacions de les TIC.

La seva rellevància en el nostre dia a dia és molt gran i, de la mateixa manera que quan volem conduir, primer ens examinem teòrica i pràcticament, és igual d’important i necessari rebre formació que ens permeti aprendre a consumir de forma responsable l’oci audiovisual.

Aquesta és una de les tasques més importants realitzades per l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, la formació d’alumnes, pares, mares i professors en els bons usos de les pantalles. Tan important i necessària que no només la realitzem a les escoles de Catalunya, sinó que també col·laborem amb la Fundación Aprender a Mirar (FAAM) –entitat experta en neurociència i en com afecta l’ús excessiu de les pantalles al desenvolupament del cervell dels menors (percepció, cognició i aprenentatge)– per tal de fer arribar les formacions del Programa d’Educació Audiovisual a escala nacional.

Col·laboració amb Voluntarios Telefónica

Conscients de la importància de la formació audiovisual i amb motiu del Dia Mundial d’Internet, Voluntarios Telefónica va contactar a la FAAM i l’Associació per tal de dur a terme jornades de formació a diferents escoles de Madrid i Barcelona durant els dies 16, 17 i 18 de maig.

A Barcelona, 15 voluntaris de Telefónica van rebre una sessió formativa prèvia i, juntament amb l’experta en Educació Audiovisual de l’Associació, es van impartir dos tallers a 100 alumnes d’ESO de l’Escola Labouré.

voluntaris-telefonica-formacio

“Fue una vivencia maravillosa para mí y quiero dejar constancia de mi agradecimiento por poder participar en ella y mi felicitación a todas las personas de ambas entidades por su fantástico trabajo.

En especial, me gustaría destacar la labor de Mar, la persona de la Asociación de Consumidores de Medios Audiovisuales de Cataluña, que llevó la batuta de las dos sesiones realizadas; nos hizo muy fácil nuestra participación a todos los voluntarios.

Si se me permite, creo que sería muy interesante repetir esta actividad de concienciación en otros centros, ya que la temática tratada impacta en la Educación de nuestros ciudadanos y ciudadanas del futuro.”

Feedback de José Luis Nuñez, voluntari de Voluntarios Telefónica

 

En total, 550 alumnes de primària i secundària van rebre aquesta formació centrada a aprendre a fer un correcte ús de les pantalles.

Si vols saber més sobre el Programa d’Educació Audiovisual de l’Associació, contacta’ns al 93 488 17 57 o escriu-nos a través del formulari.