L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, entitat adherida al Pacte per la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya i al Pacte del Temps de l’Ajuntament de Barcelona, participant en la taula quadrangular d’usos del temps i ferm defensora de la racionalització dels usos del temps audiovisual, és postulada com a ponent experta en la recerca i difusió dels bons usos a la International Time Use Week que tindrà lloc a Barcelona aquest novembre.

Després d’una primera reunió virtual amb l’Ariadna Güell, co-coordinadora de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society, on ens va exposar com s’està plantejant la nova Setmana dels Horaris, es va acordar una nova reunió al juny per tal de presentar la proposta definitiva de participació de l’entitat.

Enguany la Setmana dels Horaris s’internacionalitza i passa a anomenar-se International Time Use Week amb l’objectiu de preparar-se per l’edició de 2021, on s’acollirà la 43a Conferència de la IATUR (Annual Conference of the International Association for Time Use Research).

Antecedents i proposta de col·laboració

El 2018 vam tenir l’oportunitat d’exposar la nostra Campanya per l’avançament del prime time a l’acte de presentació de la 5a Setmana dels Horaris. Des de llavors, aquesta campanya ha evolucionat cap a l’ús responsable de les pantalles i l’assoliment d’una bona gestió del temps de consum audiovisual. En aquest sentit, l’Associació compta amb experts que poden exposar, entre altres temes, els beneficis dels bons usos, ja que també (en l’àmbit audiovisual) consum responsable i temps estan íntegrament relacionats amb el benestar individual i col·lectiu. A més, gràcies a la tasca de l’entitat amb el Programa d’Educació Audiovisual, comptem amb milers de respostes de joves de Catalunya a la nostra enquesta d’hàbits de consum.

Amb aquestes dades i know-how, la proposta que va sorgir durant la videotrucada va ser organitzar un seminari en línia adreçat a les famílies: un espai de formació i participació útil i profitós per als beneficiaris directes de la nostra tasca.

A continuació pots veure la intervenció de Luigi Bugalla, membre de la junta directiva de l’Associació, a la Setmana dels Horaris de 2018:

I si busques més dosis d'(in)formació sobre l’àmbit audiovisual, no et perdis la nova playlist de l’Associació al nostre canal de YouTube:

youtube-capsules-informatives