Des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya oferim un nou servei d’informació i formació per a les persones consumidores: les Càpsules (in)formatives.

Aquestes càpsules són vídeos breus, d’uns quatre minuts com a màxim cadascun, on professores i professors del Programa d’Educació Audiovisual de l’Associació ens donen consells, pautes i formació per assolir un consum audiovisual sa i responsable de filles i fills.

Aquest projecte d’innovació neix de la necessitat de seguir arribant a mares i pares que, durant aquest temps de confinament, veuen com el consum de pantalles de les seves filles i fills s’ha vist augmentat. La pandèmia per COVID-19 ha suposat la cancel·lació de totes les xerrades i tallers programats per aquest últim trimestre de curs escolar, però des de l’entitat s’ha volgut oferir suport (in)formatiu en un nou format.

Actualment ja s’han publicat sis càpsules i es poden veure al canal de YouTube de l’Associació, dins de la playlist Càpsules (in)formatives:

youtube-capsules-informatives

Aquest projecte educatiu ja s’està compartint als centres educatius, associacions de mares i pares, centres cívics, ajuntaments, institucions i entitats amb les quals l’Associació hi treballa.

Per descomptat, durant els pròxims dies es continuaran publicant més vídeos de diverses temàtiques; com la hipersexualització, l’abús de videojocs, els reptes virals, la racionalització dels usos del temps, entre altres.

Bullying en temps de ciberescola

En aquesta primera càpsula, la presidenta de l’entitat, Anna Plans, dóna un missatge inspirador per a les famílies en aquest context de confinament:

Parlo de sexting amb el meu fill@?

Irene Montiel, doctora en psicologia, criminòloga, professora a la Universitat Internacional de Catalunya i professora del Programa d’Educació Audiovisual,  parla de sexting i menors d’edat.

Ciberludopaties (I) i (II)

Marta Manzano, psicòloga clínica i forense, i professora del Programa d’Educació Audiovisual, ens explica les característiques i conseqüències de la ciberludopatia en dues càpsules:

Com triar una pel·lícula o sèrie?

Llorenç Ramis, crític de cinema i sèries a la capçalera de continguts de l’Associació, Contraste.info, ens explica com triar continguts audiovisuals i gaudir-ne al màxim:

Hipersexualització

Anna Plans, presidenta de l’Associació, ens fa reflexionar sobre els efectes de la hipersexualització i cosificació a les xarxes socials i com desenvolupar l’autoestima i el propi lideratge interior:

 

Aquest projecte es fruit de la pròpia demanda que vosaltres ens heu transmès, les persones consumidores de mitjans audiovisuals. És per aquest motiu que us animem a seguir fent-nos arribar les vostres inquietuds vers temes concrets de l’àmbit audiovisual.

Contacta a través del següent formulari i l’equip de professionals de l’Associació respondrem, via e-mail, trucada o amb una nova Càpsula (in)formativa!