L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya enceta una iniciativa de formació sota demanda titulada e-Tallers, un nou vessant formatiu dins del Programa d’Educació Audiovisual. L’anul·lació dels tallers presencials a causa de la pandèmia per Covid-19 ha requerit una adaptació i provocat la necessitat d’oferir un nou servei pedagògic on demand per als centres educatius i famílies.

El primer pas cap a la formació online es va donar amb les Càpsules (in)formatives, uns breus vídeos adreçats a mares i pares –disponibles al YouTube de l’Associació– on professores i professors del Programa d’Educació Audiovisual ens donen consells, pautes i formació per assolir un consum audiovisual sa i responsable de filles i fills. Ara, l’entitat endega un canal de Vimeo on s’aniran publicant les formacions sota demanda i disponibles amb un codi de visionament.

Primer e-Taller: Cervell i xarxes socials

El primer e-Taller, dirigit a alumnes de l’ESO, explica els efectes de les pantalles al cervell i analitza amb pensament crític l’ús de les xarxes socials i el contingut dels influencers que més segueixen.

Clip promocional:

Aquesta formació en competències digitals es complementa amb una Guia de treball que inclou activitats per als estudiants.

A e-Taller: Cervell i xarxes socials es treballa entorn de tres pilars fonamentals:
– L’addicció a les pantalles és fruit del plaer que generen en el nostre cervell.
– L’anàlisi, amb pensament crític, sobre què hi ha darrere de les fotos de les persones a les quals seguim.
– El redescobriment dels nostres interessos i que també es vegin reflectits en les xarxes socials.

I per ajudar a interioritzar millor els continguts, és important treballar la unitat didàctica que l’acompanya. Els exercicis no només impliquen l’atenció als nous conceptes que s’aborden, sinó que també fomenten la reflexió i pensament crític vers l’ús personal de les xarxes socials i com millorar-lo.

Com tenir accés a aquest recurs?

Escriu a educa@taconline.net i demana ja el codi de visionament per poder aprofitar la promoció del primer e-Taller sense cost (fins octubre 2020).

Des de l’Associació ja s’ha posat aquesta formació a la disposició dels centres educatius de Catalunya però, si busques generar un espai de reflexió entorn de les pantalles –i, en especial, els usos de les xarxes socials amb fills i filles–, també podeu beneficiar-vos d’aquesta iniciativa i posar en pràctica l’aprenentatge en família.

L’equip del Programa d’Educació Audiovisual ja està preparant més formacions sota demanda, de diferents temàtiques de l’audiovisual (sèries, videojocs i ciberbullying, entre altres) i per a diferents targets. Si la iniciativa us resulta interessant, seguiu atents a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) i pàgina web per treure el màxim profit a les accions educatives de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya.