El programa KOA Tecnologia, creat per l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, la Fundación Aprender a Mirar i la Fundació Nous Cims va celebrar el seu final de curs amb una jornada de tancament el passat 10 de maig.

Així doncs, el Museu de la Ciència CosmoCaixa va acollir a l’alumnat i al professorat de 5è de primària dels cinc centres educatius participants en el projecte: l’Escola Riera Alta, l’Escola La Mar Bella, l’IE Antaviana, l’IE Elisabets i l’IE Llibertat; així com als directius i membres de les tres entitats i el Consorci d’Educació de Barcelona.

post-ACMAC-jornada-koa-1

Un repàs de l’any

A la jornada es va presentar un vídeo resum del curs, on es mostraven quines activitats i projectes s’han dut a terme a cada escola al llarg de l’any. Entre elles, els diversos tallers tant per a l’alumnat com per a docents i famílies, un escape room contra el bullying, l’obra de teatre El ciberbosc sobre l’oci audiovisual o l’activitat sobre l’addicció als videojocs amb Good Game.

També es va fer l’entrega de premis al concurs Per un consum (tecno)lògic, en què els nens i nenes havien treballat a l’aula diversos cartells enfocats a sensibilitzar i combatre les tecnoaddiccions. Un equip format per dues alumnes de l’Escola La Mar Bella es va emportar el primer premi.

Després de l’esmorzar es va organitzar un joc per repassar els continguts impartits durant el curs, on es van barrejar els alumnes de les escoles en petits grups perquè es poguessin conèixer entre ells.

post-ACMAC-jornada-koa-2

Per finalitzar la jornada, es va convidar al raper Subze a compartir amb els estudiants la seva experiència sobre el bullying, tant des del punt de vista de la víctima com el de l’assetjador. El cantant també es va animar a improvisar a través paraules que han après amb KOA Tecnologia.

Ten mi mano ven aquí, y hablemos de ello
He pasado por ahí, y sigo entero
Y la melancolía, puede ser tu mejor amiga
Ve a bailar con la vida, ríete de lo que te digan

Stop bullying, Subze

post-ACMAC-jornada-koa-subze

Calendari tecnològic per a l’estiu

En acabar, tots els assistents van rebre un petit obsequi, format pel “calendari tecnològic”, personalitzat amb diferents reptes allunyats de les pantalles per als mesos d’estiu, i un imant del projecte. També es va convidar a totes les escoles a passar la resta del dia al museu.

post-ACMAC-jornada-koa

Segueix totes les activitats de l’Associació i de KOA Tecnologia a les nostres xarxes socials (Twitter, Instagram i LinkedIn).

Llegeix la nota de premsa