Des del programa KOA Tecnologia, s’han organitzat durant el mes de març i principis d’abril jocs d’escapatòria per als nens i nenes de 5è de Primària de les escoles adherides al projecte. L’objectiu: prevenir l’assetjament escolar.

El projecte, construït entre l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, la Fundación Aprender a Mirar i la Fundació Nous Cims, se centra en l’acompanyament per a sensibilitzar a l’alumnat de primària en un ús adequat de les noves tecnologies.

Ciberbullying des de diferents perspectives

L’Escola Riera Alta, l’Escola La Mar Bella, l’IE Antaviana, l’IE Elisabets i l’IE Llibertat són les que enguany s’han sumat a KOA Tecnologia. Totes elles, per tant, han rebut durant aquests últims mesos les formacions, eines i activitats pertinents respecte al bloc de ciberbullying.

Per una banda, una de les activitats que ha tingut més èxit i bona acollida entre l’alumnat, ha estat l’escape room per combatre l’assetjament escolar. Organitzats en grups de sis alumnes, havien de treballar en equip per resoldre el cas i ajudar a la víctima.

post-ACMAC-ciberbullying-KOA-1

Prèviament al joc, s’han realitzat els respectius tallers participatius, on s’ha presentat el concepte de ciberbullying: què és, en quines formes es pot donar i què fer per prevenir-lo. També s’ha vist tots els agents que hi intervenen (víctima, assetjador i espectador) i s’ha fomentat la participació a l’alumnat perquè comparteixin experiències i resolguin els seus dubtes.

Una altra eina que s’ha entregat a l’aula és una “bústia per combatre el ciberbullying”. L’objectiu d’aquesta és que els nens i nenes puguin dipositar-hi els casos que visquin o vegin, de manera que el professorat els hi pugui donar un cop de mà. La bústia ha tingut un gran èxit, tant per repel·lir nous casos, com per detectar-ne i resoldre’ls.

post-ACMAC-ciberbullying-KOA-2

Segueix el programa KOA Tecnologia i la resta d’activitats de l’Associació a les xarxes socials (Twitter, Instagram i LinkedIn).