Ja ha començat l’any escolar 2022-2023 a les aules i també donem, per tant, el tret de sortida d’un nou curs del Programa d’Educació Audiovisual (PEA) de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya.

Descarrega el dossier del curs 2022-2023

El PEA té com a objectiu dotar a les escoles de les eines necessàries per a una completa formació en mitjans audiovisuals. Formem a famílies, professorat i alumnes perquè treguin el màxim profit a l’entorn digital en el qual vivim, a través d’un ús ecològic i un consum crític dels seus continguts, i minimitzant d’aquesta manera els seus riscos.

El nucli del programa

Els tallers i les sessions són el centre del Programa d’Educació Audiovisual, ja que són l’entorn perfecte per a reflexionar sobre les pantalles: un element que s’usa amb freqüència i que influeix a la vida de les famílies, especialment dels menors d’edat. L’any passat se’n van realitzar un total de 109 arreu de Catalunya.

L’oferta dels tallers es va ampliant i va variant cada curs per adaptar-se a les noves necessitats que sorgeixen amb l’evolució tecnològica. Aquest any comptarem amb noves temàtiques que amplien el catàleg de les sessions.

  • Incloem noves sessions sobre autoestima i com hi influeix la pressió virtual, així com les xarxes socials i les sèries.
  • També s’inclouen noves xerrades sobre les apostes i la ciberludopatia: què són i com afrontar-les.

Tots els continguts dels tallers s’adapten a les necessitats de cada centre i segons l’edat a qui vagin dirigits. A més, s’optimitzen a través d’una enquesta prèvia que permet conèixer els hàbits de consum de l’oci audiovisual de l’audiència d’aquests.

post-ASS-PEA2223-dins-1

Descobreix els avantatges del Pack PEA

El programa va més enllà de les activitats puntuals que s’organitzen a cada centre, i per aquest motiu també planteja diverses accions per afavorir una formació continuada, que s’ofereixen dins del Pack PEA. Enguany, aquest inclou diverses novetats:

  • La revista de Contraste estrena un disseny adaptat a la nova imatge de l’Associació. Consulta cada mes les estrenes més destacades i els millors continguts audiovisuals.
  • El servei de WhatsApp també inclou novetats, com la introducció de concursos i sortejos. Rep tota la informació de manera gratuïta enviant ALTA per WhatsApp al 601 119 388, o escanejant aquest codi QR.
  • Els nostres webinars trimestrals compten amb figures del món educatiu, sanitari i digital, entre altres. Parlem de diversos continguts per afrontar una bona educació sobre l’oci audiovisual.

Què inclou el Pack PEA?

El servei de WhatsApp Contraste, e-Tallers, la revista mensual Contraste, Càpsules (In)formatives, el butlletí educatiu, Webinars, jornades, Creative Challenges, la web contraste.info, i descomptes!

Dona un cop d’ull de manera més detallada a tots els avantatges que ofereix el Pack PEA.

Pels més menuts, Guay-fi

El Programa d’Educació Audiovisual també s’adapta pels més petits de 3 a 5 anys, a través del projecte Guay-fi. S’ofereix la formació i els recursos necessaris perquè les famílies puguin gestionar l’ús de les pantalles dels seus fills a una edat primerenca. Els centres d’educació infantil es poden associar a Guay-fi amb una quota mensual, que inclou:

  • Bagkid pels encarregats d’aula
  • Una activitat bimensual per realitzar a classe
  • Un taller gratuït per a famílies i docents sobre aprenentatge i cervell infantil
  • Un Kit de supervivència per a cada família.

post-ASS-PEA2223-dins-2

Si encara no ho has fet, descarrega el Dossier del PEA 2022-2023, on hi trobaràs tota la informació més detallada. També pots seguir-nos a les xarxes socials (Twitter, Instagram i LinkedIn) per estar al dia de totes les novetats.