Dimarts 24 de novembre l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya va participar en la 7ª edició de la Setmana dels Horaris, aquest any anomenada Time Use Week, presentant el webinar Temps de pantalles i conciliació familiar. Aquest es va emetre en català i en castellà, comptant a més amb la traducció simultània a l’anglès, per tal de complir l’objectiu de l’edició d’enguany d’internacionalitzar-se.

Durant el webinar es va projectar una nova Càpsula (in)formativa, on Estefania González, responsable de comunicació de l’Associació i professora del seu Programa d’Educació Audiovisual, ens va donar una sèrie de consells pràctics per gestionar el consum de pantalles i aconseguir el benestar professional i familiar. Seguidament, van participar Luigi Bugalla, membre de la junta directiva de l’Associació, i Ana Rivas, professora experta en consum responsable de pantalles de la Fundación Aprender a Mirar.

A través de les seves intervencions es van tractar amb més detall els riscos d’una mala utilització de les pantalles i es va animar als participants (famílies, premsa i entitats d’altres països de la Unió Europea) a fer ús del Contracte familiar per l’ús responsable del mòbil i a posar-se a prova amb la campanya #LiveYourRealLife. Per descomptat, en acabar la sessió es va dedicar un espai per donar resposta a les preguntes del públic.

L’Associació de Consumidors és una entitat adherida al Pacte per la Reforma Horària (Objectiu 2025) i, com una de les principals impulsores del canvi d’horaris en el sector audiovisual, forma part de la taula quadrangular d’usos del temps organitzada pel Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Està lligada al Pacte del Temps de l’Ajuntament de Barcelona i col·labora amb la Barcelona Time Use Initiative for a Health Society, amb la qual es va organitzar aquest webinar gratuït.

Per més (in)formació consulta la nostra playlist a YouTube amb més càpsules com aquesta, i no oblidis seguir-nos a la resta de les nostres xarxes socials per no perdre’t res (FacebookTwitterInstagram).