Coincidint amb la celebració del Dia del Nen a Espanya aquest 26 d’abril, des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya reprenem la campanya #ElMòbilNoÉsUnaJoguina.

Aquesta acció té com a objectiu advertir sobre les conseqüències de l’abús de les pantalles a la primera infància i fomentar les activitats analògiques per a un creixement saludable dels més petits.

Una iniciativa de Guay-fi

La campanya, que s’emmarca dins el projecte Guay-fi de l’Associació, pretén conscienciar sobre els efectes de l’abús de les pantalles en la primera infància, com trastorn del son, ansietat, dèficit afectiu i d’atenció, estrès, enrabiades i retard en l’aprenentatge.

CartelEMNEUJ_Cat

És necessari realitzar activitats analògiques per a un creixement saludable, com les manualitats, els puzles, les construccions, la cuina o la música, ja que aporten molts beneficis. Entre ells, la comprensió i anàlisi, la creativitat i solució de problemes, la socialització i desenvolupament d’una afectivitat sana, l’empatia i la constància, el desenvolupament físic, la psicomotricitat fina i l’esforç.

El joc és un dret de la infància i també una escola d’aprenentatge.

Suma’t a la campanya

Quines accions pots dur a terme per sumar-t’hi?

Recupera també els dos seminaris web amb José Antonio Luengo, degà del Col·legi de Psicologia de Madrid i catedràtic d’ensenyament secundari, i amb Anna Ramis, mare, mestra i pedagoga, i impulsora de la campanya #de0a3PantallesRES.