El proper dimecres 16 de novembre a les 15:30 h, tindrà lloc el seminari webEl mòbil no és una joguina: Pantalles i cervell infantil” organitzat conjuntament per l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya i la Fundación Aprender a Mirar. Conversarem amb Anna Ramis, mare, mestra i pedagoga, i impulsora de la campanya #de0a3PantallesRES.

Segueix-lo en directe aquí.

WEB ASS - Anna Ramis

Un desenvolupament saludable

En els primers anys de la infància, dels 0 als 3 anys, és quan el cervell es troba en plena captació a través dels sentits i els estímuls. Per a un desenvolupament cerebral saludable és essencial evitar pantalles, ja que aquestes poden provocar conseqüències nocives a llarg termini i dificultar el procés natural d’aprenentatge.

Cada vegada hi ha més estudis pediàtrics que demostren que l’exposició continuada a les pantalles abans dels cinc anys pot ocasionar danys en el desenvolupament dels nens i nenes. No obstant això, la quantitat d’hores que els més petits passen davant de les pantalles creix any rere any.

– ANNA RAMIS, MARE, MESTRA I PEDAGOGA

post-ASS-webinar-AnnaRamis-dins-2

En aquest mateix àmbit, Anna Ramis forma part del grup impulsor del “Manifest sobre l’ús de les pantalles per promoure un desenvolupament saludable en la primera infància (de 0 a 6 anys)”. Aquesta declaració, a la qual l’Associació s’hi va adherir el passat mes de maig, treballa per conscienciar sobre la necessitat de no sobreexposar els més petits de manera continuada a les pantalles.

Conversa entre professionals

El seminari online s’impartirà en format entrevista, on la presidenta de l’Associació, Anna Plans, tindrà l’oportunitat d’enraonar amb Anna Ramis sobre aquesta problemàtica que cada vegada afecta a més famílies amb infants.

Conversaran sobre la professió de Ramis i la seva implicació amb el Manifest d’infància i pantalles, així com la importància d’incorporar una educació audiovisual responsable que impulsi desenvolupament saludable de nenes i nens. També s’aportaran consells per poder afrontar i reduir el consum de pantalles, així com alternatives a l’oci digital.

post-ASS-webinar-AnnaRamis-dins-3

Si encara no ho has fet, pots seguir-nos a les xarxes socials (Twitter, Instagram i LinkedIn) per estar al dia de totes les novetats.