Des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya treballem per la qualitat dels mitjans i per la defensa dels drets de les persones consumidores, especialment de les menors d’edat. En aquest sentit, fomentem el bon ús i un temps responsable de pantalles que no suposi un impacte negatiu en usuaris i usuàries.

D’aquesta manera, durant el mes d’octubre, Luigi Bugalla, membre de la Junta Directiva, va assistir a la Trobada anual d’entitats del Pacte del Temps i a la presentació de la Xarxa Catalana pel Dret al Temps.

Trobada anual del Pacte del Temps

El passat 19 d’octubre l’Associació va acudir a la trobada anual d’entitats adherides al Pacte del Temps, celebrada presencialment després de dos anys a causa de la Covid-19.

Aquest pacte, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, treballa perquè les persones s’organitzin els temps de la vida quotidiana conforme a les seves necessitats. L’Associació és una entitat adherida d’acord amb la seva filosofia de bons usos del temps de pantalles.

Durant l’acte es va donar veu a diversos representants de les associacions perquè expliquessin els seus projectes i aportacions centrats en la racionalització de l’ús del temps en àmbits diversos.

post-ASS-temps-dins

Noves polítiques pel dret al temps

També durant el mes d’octubre, l’Associació va assistir a la presentació de la Xarxa Catalana pel Dret al Temps. L’acte es va incloure dins la Time Use Week, un esdeveniment anual que té com a objectiu promoure coneixement i bones pràctiques en polítiques del temps.

La Xarxa, impulsada per la conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, farà de nexe d’unió entre les organitzacions catalanes que treballen per una millora en els usos del temps. D’aquesta manera, treballarà per avançar en el dret al temps i en una organització d’aquest que sigui equilibrada i justa.

El compromís de l’Associació

A través de les activitats i projectes, com el Programa d’Educació Audiovisual, adreçat a famílies, alumnes i docents, des de l’Associació es fomenta el pensament crític i el consum responsable del temps d’oci audiovisual, i s’ajuda a la prevenció i detecció de situacions de risc davant les pantalles.

Segueix totes les novetats i els nostres projectes a través de les xarxes socials (Twitter, Instagram i LinkedIn).