Contraste, la capçalera d’anàlisi i continguts audiovisuals de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, també s’ha adaptat a les necessitats del moment. Al llarg dels mesos de confinament i de fases, tant el sector cinematogràfic com el televisiu han canviat notablement: les sales de cinema van romandre tancades i les distribuïdores van buscar alternatives online per a l’estrena de pel·lícules.

Tota la situació ha afectat diversos mitjans de comunicació que, com Contraste, es dediquen a la crítica i a la informació.

Més sèries a les plataformes digitals

Durant aquest període, l’equip de Contraste ha publicat més crítiques de sèries, ja que les plataformes en streaming ofereixen una àmplia varietat de títols i no cessen de debutar-ne. Les pel·lícules s’han estrenat amb comptagotes en aquestes plataformes però, tot i això, l’equip ha intentat recavar tota la informació possible i accedir a visionats de les novetats i, així, poder mantenir els seus lectors al dia i amb una bona capacitat d’elecció.

Un estiu de ficció

La revista també ha estat diferent durant aquest temps. Per descomptat, les darreres edicions han hagut de ser només en versió digital (i les podeu consultar aquí). No obstant, aquesta nova normalitat també ens ha suposat el llançament d’una edició especial aquest mes de juliol. Quan l’habitual a Contraste és seguir el curs escolar i editar un número d’estiu al juny, enguany l’equip ha preparat aquesta edició extra per tal d’oferir, per una banda, un recull de les millors sèries, videojocs i pel·lícules:

Revista Contraste juliol - Un estiu de ficció

  1. En primer lloc, s’ha fet un especial de sèries, que compta amb opcions de diversos gèneres (fantàstic, aventures o policíaques) i per a tot tipus de públic, com l’infantil o l’adolescent.
  2. Pel que fa als videojocs, se’n recomanen quatre de temàtica esportiva amb molt bona qualificació.
  3. Per últim, per a les pel·lícules s’ha creat un especial cinefòrum, on es recomanen diversos llargmetratges en funció de cinc temàtiques diferents: el rol de la dona, la mort i el dol, l’optimisme, la pobresa i l’exclusió, i el diàleg.

Un estiu #LiveYourRealLife

Per altra banda, l’Associació manté el seu compromís amb minimitzar l’impacte negatiu del mal ús dels mitjans audiovisuals dedicant dos articles a la desescalada digital:

  1. Campanya #LiveYourRealLife i els seus recursos per millorar els hàbits de consum digital.
  2. Cinc consells per aconseguir tornar a la normalitat pel que fa a l’ús de les pantalles.

Revista Contraste juliol - Un estiu #LiveYourRealLife

Us animem a llegir la revista d’aquest mes i seguir-nos a les nostres xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) i també al twitter @ContrastEduca per tal d’estar al dia de totes les novetats audiovisuals.