S’estrena un nou servei de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya perquè els professionals de l’educació treguin partit als millors continguts de les pantalles durant l’obligada conversió a ciberescoles. Si el teu centre educatiu està associat al Programa d’Educació Audiovisual Contraste, aprofita aquests butlletins setmanals exclusius i participa als reptes que, des de la setmana passada, estem fent arribar en format PDF.

L’objectiu de l’Associació és ajudar i acompanyar en aquests moments d’un major ús de les pantalles en les vides dels i les alumnes. A través d’una proposta pedagògica, els docents poden aplicar-la com a unitat didàctica amb la seva classe i treballar diferents aspectes: imaginació, narrativa audiovisual, anàlisis crític de continguts, literatura, entre altres.

creative-challenge-associacio-consumidors-audiovisuals

En cas que el vostre centre educatiu no hagi rebut els primers dos Creative challenges, no dubteu a comunicar-nos-ho al correu educa@taconline.net. Al mateix temps, ens interessa molt conèixer les vostres opinions i quines necessitats podem cobrir, en aquesta època de canvi i tan complexa, en relació als continguts audiovisuals i a la promoció d’un ús saludable d’internet.

Precisament, durant aquests dies, l’Associació està ajudant molts pares i mares a triar amb pensament crític una sèrie, pel·lícula o videojoc, també a trobar alternatives a les pantalles, i a generar interessants i necessàries converses amb els seus fills i filles sobre l’ús que fan de les xarxes socials i els videojocs.

“Sóc seguidora vostra des de fa temps i, ara més que mai, amb el confinament i nens a casa, utilitzo Contraste.info per a buscar informació sobre continguts i m’ajuda molt.”

Elena Ferrer, mare usuària de la capçalera de continguts de l’Associació

L’equip humà de l’entitat segueix treballant per l’educació digital d’infants, joves, famílies i professorat i queda a la vostra disposició per a cooperar en tan important tasca, pilar fonamental per una bona salut emocional, especialment dels menors d’edat.

Us animem a consultar la infografia #LiveYourRealLife #ACasa, on es donen una sèrie de consells i recomanacions per conviure amb les pantalles responsablement durant la quarantena.