Avui, 23 d’abril de 2020, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya celebra trenta-cinc anys de defensa dels consumidors audiovisuals. Tal dia com avui en 1985, uns pares de família, preocupats pels continguts que la televisió oferia als seus fills, van decidir iniciar una entitat de base social formada per persones usuàries i consumidores i per la seva protecció i defensa davant els generadors de continguts i els organismes oficials.

La travessia es va iniciar amb els continguts televisius i cinematogràfics, però el ràpid desenvolupament de les tecnologies del món audiovisual i la pròpia demanda dels usuaris van fer que durant aquests trenta-cinc anys l’Associació hagi estat un organisme viu que no ha parat ampliar i adaptar la seva tasca.

Internet, els videojocs, el cinema i la televisió a la carta, les xarxes socials i l’ús dels mòbils i les tauletes han adquirit cada vegada més espai en l’entreteniment d’infants i joves. Per això, gran part del treball que l’Associació du a terme se centra en la defensa dels menors d’edat i en la formació audiovisual i digital de petits i joves.

L’entitat sempre al dia per ajudar-te a triar amb pensament crític, per (in)formar i per fomentar el #ConsumResponsable

Celebrem la nostra història tot mirant al futur

Des de l’equip que integra l’Associació –junta directiva, treballadores, persones voluntàries i col·laboradores– estem molt satisfets de tots els #HemAconseguit que s’han assolit durant aquesta llarga trajectòria i seguim mirant ben lluny, conscients de tota la tasca que queda per fer i tot el que l’Associació pot fer pels consumidors audiovisuals.

Compartim la bonica creació que l’artista Didi Rodan ens va regalar als XXIV Premis Zapping, on explica la nostra feina a través de l’art de dibuixar amb la sorra:

Per acabar, t’animem a participar en la nostra consulta, bé deixant un comentari, o bé a través de les nostres xarxes socials! 👇

Recordes amb quin nom va néixer l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya? (Facebook, Twitter i Instagram)