L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya està treballant per catalogar els continguts de la seva capçalera de continguts Contraste.info tenint en compte noves etiquetes entorn a l’apoderament femení, la dignitat de la dona, la integració cultural, el medi ambient i la tercera edat.

Aquests nous cinefòrums s’estan preparant amb la intenció d’oferir als consumidors i usuaris una localització més fàcil de les crítiques i articles dels continguts audiovisuals on s’aborden aquestes temàtiques amb respecte, honestedat, dignitat i capacitat d’anàlisi.

Aprofitant l’ampli catàleg de crítiques disponibles, es pretén conscienciar i fomentar una mirada lliure de clixés i estereotips davant les dones, els joves, la tercera edat, la immigració i l’ecologia en el cinema, la televisió i els videojocs.

La directora de orquesta
La directora de orquesta és un exemple de l’etiqueta dona
Un viaje de diez metros
Un viaje de diez metros és un exemple de contingut d’integració cultural

Crítiques amb perspectiva pedagògica

L’equip analista de l’Associació sempre ha adoptat una visió educativa davant els continguts que s’analitzen. A més de posar en valor els aspectes positius entorn d’aquestes temàtiques, les crítiques analitzen els continguts negatius (missatges d’odi, ús d’estereotips, violència, etc.) oferint una mirada objectiva i neta que ajudi a les famílies a triar les pel·lícules, sèries i videojocs adients.

Per consultar l’ampli catàleg que oferim a la nostra capçalera de continguts podeu anar a la pàgina web Contraste.info, seguir el nostre perfil de Twitter @ContrastEduca i, fins i tot, gaudir de la nostra revista mensual Contraste.