La setmana passada l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya va tenir l’oportunitat d’assistir a una de les funcions del teatre fòrum #1000Likes, realitzada per NUS Cooperativa a Lleida. Més enllà de ser una simple representació teatral, es tracta d’un excel·lent instrument pedagògic, dirigit a alumnes a partir de 1r d’ESO (13 anys), que convida a reflexionar als participants sobre el ciberbullying.

Educació emocional

Gràcies a una aplicació amb un xat grupal en viu, el públic és capaç d’intervenir en el desenvolupament de la història i incidir directament en la resolució del conflicte. D’aquesta manera, els espectadors passen a sentir-se part activa de l’obra tant a nivell offline (les situacions amb actors) com online (converses que es projectaven).

Una innovadora, creativa i efectiva manera de connectar amb els joves i ajudar a prevenir la violència escolar. L’equip del Programa d’Educació Audiovisual va poder gaudir de l’obra i concertar una reunió posterior amb NUS Cooperativa amb la intenció de valorar sinergies i possibles vies de col·laboració.

“Des de la pantalla és molt fàcil humiliar i assetjar, qualsevol excusa és bona per fer fotos i enviar memes per riures dels altres. Els amics sovint no s’atreveixen a defensar a la víctima i tenen por de les represàlies de l’agressor. Aquesta iniciativa ajuda a què els joves prenguin una posició activa per trencar el silenci del bullying. Recomanadíssima representació per treballar el ciberbulling en l’àmbit escolar.”

Montse Freixenet, col·laboradora del Programa d’Educació Audiovisual

foto 1000likes