L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya ha assistit a la primera reunió plenària de la Xarxa de Prevenció i Convivència de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i impulsada per l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta xarxa, configurada per diferents entitats, servirà per a iniciar un treball col·laboratiu cap a la prevenció dels riscos associats a l’ús de les TIC entre infants, adolescents i joves en el marc de la ciutat comtal.

L’Associació ja formava part, des de fa un any, del grup impulsor que finalment va aconseguir constituir la xarxa en una jornada celebrada el passat 15 de maig de 2019. En l’acte van intervenir Anna Plans, presidenta de l’Associació, Alejandro Estébanez, director tècnic de l’Associació, i Irene Montiel, col·laboradora del Programa d’Educació Audiovisual Contraste.

jornada-xarxa

A la primera reunió plenària, es va avaluar la informació recollida durant aquesta jornada i els objectius de la xarxa es van concretar cap a accions específiques i definides sobre les quals començar a col·laborar. Els focus de treball acordats es recullen en les següents tres àrees:

  • Coneixement: mapatge de projectes existents, intercanvi d’experiències innovadores, promoció d’iniciatives i mesurament de la seva efectivitat.
  • Intervenció: cerca de solucions per a l’acompanyament i l’assessorament, consens i unificació de criteris per a les bones pràctiques.
  • Treball en xarxa: coordinació i complementació de processos, així com generació de sinergies entre els actors que treballen en aquest àmbit.

Aquests objectius estan alineats amb el treball que l’Associació du a terme a través de la plataforma col·laborativa PDA Bullying, de la qual és entitat gestora juntament amb Fundación Aprender a Mirar i Equip SEER.

Associacionisme²

Precisament, el 30 d’octubre, la plataforma PDABullying també va ser amfitriona de la reunió plenària de la Xarxa dels Drets dels Infants, en ser formalment incorporada com a nova integrant de la xarxa. Marga Marí-Klose, Regidora d’Infància, Joventut i Gent gran de l’Ajuntament de Barcelona, i el seu equip, van assistir a fi de conèixer el treball desenvolupat i coordinar les línies d’acció d’interès.

En aquest sentit, el 20 de novembre, s’organitzarà una festa amb motiu del Dia Internacional dels Drets de la Infància per a commemorar el 30è aniversari de la signatura de la Convenció sobre els Drets dels Infants (CDI). Barcelona compta des de l’any 2007 amb el segell de Ciutat Amiga de la Infància, iniciativa d’UNICEF que té per objectiu vincular la CDI amb les polítiques locals d’infància i adolescència.

Des de l’Associació estem molt satisfets d’aquesta necessària tasca d’associacionisme al quadrat, ja que ens està permetent conèixer i vincular-nos amb altres entitats de la ciutat, unint forces en diferents projectes i enfortint així el teixit associatiu de Barcelona.

Si tu també vols sumar el teu gra de sorra en la nostra iniciativa social, activa’t per la societat i fes un voluntariat a l’Associació! Escriu-nos per ser part de l’equip.