El 19 de juny, Miriam Cusí, advocada i membre de la junta directiva de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, va assistir en representació de l’Associació al Ple del Consell de Persones Consumidores de Catalunya que organitza anualment l’Agència Catalana del Consum.

Cusí va tenir l’oportunitat de parlar amb la directora de l’Agència Catalana del Consum (ACC), Elisabeth Abad, amb qui ens havíem reunit el passat març per posar en comú els avenços de l’Associació i l’Agència en matèria de defensa i protecció dels consumidors.

El Ple va ser molt variat, amb diverses intervencions de representants d’organitzacions de consumidors que recullen les queixes del sector bancari i les propostes del sector sanitari i social.

Durant el torn de paraula de la directora de l’ACC, Abad va comentar que els dos grans temes que formen part de l’agenda del Govern de la Generalitat són:

– Les polítiques d’igualtat de gènere i protecció de la dona;
– Les polítiques de sostenibilitat ambiental, reducció i responsabilitat en el consum.

També va exposar la campanya que l’Agència està impulsant per fomentar el consum responsable. Des de l’Associació vam oferir, com sempre, la nostra col·laboració en la difusió de les campanyes que incideixin en la responsabilitat del consum de mitjans digitals.

D’altra banda, es va anunciar que el mes de novembre es farà una actuació al carrer per celebrar els quinze anys de l’Agència Catalana del Consum. Des de l’Associació estarem atents per sumar-nos a aquesta celebració i promocionar la tasca de defensa dels consumidors que portem a terme des de les entitats del Consell de Persones Consumidores de Catalunya.

Tenir presència en aquests fòrums que permeten la col·laboració entre el sector privat i l’administració és molt important, per aquest motiu l’Associació hi participa activament des de 2005 i segueix treballant conjuntament amb l’Agència per, entre altres accions:

– Defensar els vostres drets com a consumidors audiovisuals;
– Oferir assessorament i atenció als consumidors;
– Vetllar per la qualitat dels continguts audiovisuals;
– Fomentar un consum responsable i reflexiu de les pantalles mitjançant la informació i la formació.