Dijous 4 de juliol, Anna Plans, presidenta de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals, va participar en la jornada A un clic de la violència organitzada per Save the Children.

A les 12.30 h, i durant vint minuts, Plans va parlar de les Mesures per prevenir la violència online contra les infants. El resum va ser una exposició detallada de la hipersexualització a la societat en general i, en especial, en les xarxes socials. L’ús que els infants fan de les tecnologies depén de l’educació que reben a casa.

“Els primers educadors som els pares. I nosaltres hem de parlar de pornografia i de violència amb els nostres fills. El que nosaltres no els hi expliquem, ho aniran a consultar a internet.”

Anna Plans, presidenta de l’Associació

La jornada va comptar també amb la participació de Mª Eugènia Gay, degana de l’lCAB (Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona), on va tenir lloc la trobada; Rafael Fernández Morlanes, fiscal de menors; Yvonne Griley, consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i Long Li Xue, Youtuber i Instagramer.

Durant la jornada, Save the Children va presentar els resultats del seu informe Violència Viral secundats per aquests experts que van aportar la seva experiència professional i personal.

El 75% dels joves ha sofert algun tipus de violència online durant la seva infància.

Informe Violència viral realitzat per Save The Children

Una sessió molt interessant per conèixer una realitat que afecta a milers de menors. Detectar el problema és el primer pas per posar solucions.