Sumat a la iniciativa! Signa a: Change.org

Ni tan sols la petició del govern ha aconseguit moure els horaris de les cadenes de televisió. L’any passat el Partit Popular va proposar a les televisions públiques i privades finalitzar el prime time a les 00 h a partir de l’1 de gener de 2017, però sense recórrer a cap imposició o obligació.

A dia d’avui, podem comprovar la nul·la efectivitat d’aquesta mesura, ja que les cadenes han fet cas omís i aquesta franja horària a Espanya segueix sent amb diferència la més tardana d’Europa, amb unes 2 hores de diferència, on la següent més tardana finalitza a les 23 h (i en el nostre cas sempre s’allarga per sobre de les 00 h).

Entre tots podem aconseguir una societat d’horaris racionalitzats (com en gran part d’Europa) i, en conseqüència, més productiva en l’àmbit professional i més satisfactòria en el personal i familiar. Som conscients que aquests canvis estan subjectes a un acord global, que permeti encaixar horaris laborals, comercials, escolars, de l’administració i la cultura, on s’inclou la televisió. Amb l’aparent compromís existent, l’avançament del prime time resulta clau i fonamental per aconseguir aquesta comesa.

Demanem un compromís

Els consumidors de televisió no volen haver d’anar a dormir a la matinada d’un dia laborable si volen acabar de veure un programa, una sèrie o una pel·lícula.

Per això, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, precisament ara que estem a les portes de la signatura del Pacte per la Reforma Horària en el mes de juliol del 2017 i coincidint amb la 4a setmana dels horaris (de 12 al 18 de juny), reactivem aquesta campanya, amb l’objectiu que les cadenes finalment cedeixin i es posin d’acord a l’hora d’aplicar les mesures previstes, avançant així la franja de prime time.

CampanyaPrimeTime

 

Des de l’Associació hem analitzat l’horari del prime time a Espanya i acabem de publicar les conclusions de l’estudi.

“Després d’analitzar les graelles d’altres països i comparar-la amb la nostra, queda clar que Espanya torna a ser l’aneguet lleig de la Unió Europea. El nostre país se situa capdavanter, sent el que acaba els seus programes estrella més tard.”

– EL PRIME TIME A ESPANYA, UN ESPAI TELEVISIU SENSE REGULACIÓ.

Què opines al respecte? Activa’t i recolza la campanya per un prime time adequat per a tots.