Vols descobrir què #HemAconseguit durant aquest any gràcies a totes les persones associades i consumidores que heu confiat en nosaltres?

Descarrega la Memòria del 2022

Ja s’ha publicat la memòria de 2022, on es resumeixen els projectes i iniciatives que hem dut a terme des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya durant tot l’any. Aquests mesos han portat accions i activitats enfocades al foment d’un consum responsable i a la defensa de les persones consumidores davant el món audiovisual. I han portat, també, moltes novetats.

Una gran fita, ens renovem

El 2022, l’Associació ha renovat la seva imatge corporativa, enfortint d’aquesta manera el vincle amb la Fundación Aprender a Mirar i consolidant també la capçalera d’anàlisi de continguts audiovisuals d’ambdues, Contraste.

post-ACMAC-memoria-2022-dins-1

Aquesta modernització ha comportat que tots els continguts s’hagin adaptat a la nova imatge durant l’any. I un d’ells és, per tant, la memòria. Estrenem un nou format en vertical, amb un disseny més innovador i visual que permet transmetre amb més claredat la missió de l’entitat i totes les accions i projectes.

Què #HemAconseguit?

Aquest any també ens ha brindat l’oportunitat de crear nous projectes, així com consolidar i desenvolupar-ne d’altres.

Al 2022 s’ha desenvolupat amb èxit un nou servei de difusió per WhatsApp, al qual ja estan subscrites més de 360 persones. D’aquesta manera, cada dijous, les famílies i els centres educatius poden rebre directament al seu mòbil informació sobre les últimes novetats en l’àmbit de l’audiovisual, recomanacions, articles d’interès i molt més de Contraste. Per sumar-se al servei, només cal enviar “ALTA” per WhatsApp al 601 11 93 88.

post-ACMAC-memoria-2022-dins-2

Un altre projecte que s’ha iniciat amb el curs escolar 2022-2023 és el programa KOA Tecnologia, construït entre l’Associació, la Fundación Aprender a Mirar i la Fundació Nous Cims. El seu objectiu és promoure i prevenir el bon ús de les tecnologies en el temps d’oci entre les comunitats educatives de primària. Es treballa conjuntament per dotar a famílies, docents i alumnat de les estratègies i recursos necessaris perquè puguin abordar un consum tecnològic des de l’oportunitat.

post-ACMAC-memoria-2022-dins-3

Enguany també ha retornat el Festival Infantil després de dos anys d’aturada a causa de la COVID-19. La celebració de la 26a edició va aplegar a més de 250 persones, que van poder gaudir d’una jornada plena d’activitats, jocs i molta diversió allunyada de les pantalles.

Un altre esdeveniment que també ja s’ha pogut celebrar amb total normalitat ha estat la 27a edició dels Premis Zapping a la qualitat audiovisual. Es tracta dels guardons més autèntics de la televisió de qualitat de tot l’Estat i els únics guardons catalans veritablement escollits pels espectadors i espectadores.

post-ACMAC-memoria-2022-dins-4

Per últim, les jornades #LiveYourRealLife, incloses dins el Programa d’Educació Audiovisual de l’Associació, han agafat encara més força i se n’han impartit un total de cinc, les quals han girat al voltant de la temàtica d’hipersexualització a les xarxes i pornografia. Aquestes jornades són un espai innovador que ofereix als estudiants un entorn lliure de prejudicis en el qual poden preguntar i conèixer l’opinió dels especialistes sobre les dinàmiques que succeeixen en el món i que susciten tants dubtes entre els més joves.

L’Associació en xifres

post-ACMAC-memoria-2022

Moltes gràcies!

Tot l’equip de l’Associació volem agrair el suport de les persones associades, institucions i empreses que ens heu acompanyat al llarg del 2022. Sense vosaltres no hauria estat possible tot el que #HemAconseguit aquest any.

Si encara no ho has fet, activa’t o fes-te soci de l’entitat, i segueix-nos a les xarxes socials (Twitter, Instagram i LinkedIn) per estar al dia de totes les novetats.