Com cada any, el 7 de febrer se celebra el dia Mundial de la Internet Segura. Des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, en col·laboració amb Andorra Telecom, per segon any consecutiu hem organitzat i impartit una sèrie de tallers i activitats per a conscienciar adults i joves sobre la importància de crear una relació sana i positiva amb el món online.

A més, en aquest mateix context, 46 aules de Maternal B del país, és a dir, amb alumnes de cinc anys, s’han inscrit al projecte Guay-fi de l’Associació.

Acompanyament digital als fills i filles

El primer dia de sessions va ser el dimecres 8 de febrer. Durant el matí, es va realitzar el taller “Juguem bé a videojocs?” preparat especialment per l’alumnat de 5è i 6è de Primària. Richard Cabrejas, enginyer en Telecomunicacions i professor del Programa d’Educació Audiovisual (PEA), va parlar sobre els videojocs i com afecten i alteren el cervell, ja que un mal ús pot derivar a comportaments inadequats i, fins i tot, agressius. Per això, és molt important, que pares i mares aprenguin a gestionar l’accés dels menors als videojocs, per saber quins són adequats per a ells i ser conscients de les hores que passen davant les pantalles.

post-ACMAC-setmana-bon-us-internet-dins-2

A l’escola Sagrada Família, el taller es va impartir de manera presencial. La resta d’escoles d’Andorra també van poder participar-hi a través de la connexió per streaming. Així mateix, els alumnes rebran una guia de treball amb activitats sobre videojocs per treballar a l’aula amb els docents.

Seguidament, el dimecres per la tarda, Richard Cabrejas va impartir la xerrada “Fem un bon acompanyament digital als nostres fills” per als pares i mares dels nens assistents al matí, juntament també amb altres famílies de primària.

Guay-fi arriba a Andorra

En el mateix context de la Setmana del bon ús d’Internet a Andorra, s’han inscrit al projecte Guay-fi 46 aules de Maternal B (cinc anys), tant d’escola espanyola, com francesa, andorrana i internacional.

post-ACMAC-setmana-bon-us-internet-dins-3

El dijous 9 de febrer, Rosa María Aguilar, coordinadora del PEA i del projecte Guay-fi, va impartir via streaming, dues xerrades per a docents i per a famílies, respectivament. Per al professorat es va realitzar la presentació de la maleta Bagkid per a la docència d’infantil, que contené una sèrie d’activitats didàctiques, materials pels tutors i jocs educatius per l’aula, a més de descomptes en tallers i excursions pel grup. Totes les Bagkids es van repartir a les aules entre els dies 9 i 10 de febrer.

Per altra banda, els pares i mares participants al projecte Guay-fi van escoltar el taller “Pantalles, xumet emocional dels nostres fills i filles?”. A les famílies assistents se’ls va proporcionar la motxilla Guay-fi, un kit de supervivència per gaudir del temps lliure sense pantalles, que conté un manual d’activitats així com una mostra de jocs infantils. Així mateix, la resta de famílies que es van connectar online poden anar a recollir-la a la botiga d’Andorra Telecom.

post-ACMAC-setmana-bon-us-internet-dins

Segueix tots els projectes de l’Associació a les xarxes socials (Twitter, Instagram i LinkedIn).