Un estiu més, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya i la Fundación Aprender a Mirar col·laboren per promoure unes vacances reals i allunyades de les pantalles, sota el lema #LiveYourRealLife.

En aquesta època de l’any pensem a desconnectar, però és així realment? Podem gaudir de la nostra vida offline o, per contra, quan tenim temps de lleure incrementem encara més l’ús de les pantalles?

L’any 2018 es va iniciar aquesta campanya de prevenció de les tecnoaddiccions, que té com a objectiu sensibilitzar i crear consciència sobre els hàbits d’un consum audiovisual saludable.

post-Contraste_estiu

Posa’t a prova amb els tests

Com a part de la campanya #LiveYourRealLife, cada temporada s’ha llançat un test amb el qual esbrinar com és el nostre ús de les pantalles en diversos àmbits.

  • #TestEnSèrie. Si inverteixes massa estona en ficció seriada i no saps si vius la teva vida real o les vides d’uns altres a través de la pantalla… reprèn les regnes del teu temps amb aquest qüestionari.
  • #TecnoTest. Ets tecnoaddicte? Controles la teva vida o la controla el teu mòbil? Respon aquestes vint preguntes per descobrir quin és el teu nivell d’addicció i començar a prendre mesures de la teva dependència tecnològica.
  • #HiperTestKid i #HiperTestTeen. Les xarxes socials estan plenes de continguts hipersexualitzats, tot i que no sempre ens n’adonem. Saps si els teus ho són i en quin nivell? Desvela-ho a través d’aquest test dividit per edats.

El mòbil no és una joguina

Aquestes vacances també són un bon moment per recuperar els sis tips que ens va proposar José Antonio Luengo al webinar “El móvil no es un juguete“. Amb aquests consells es vol promoure una infància sense pantalles i que s’afavoreixi una educació audiovisual responsable en el moment d’integrar-les al nucli familiar.

  1. Canvia el mòbil per joguines
  2. Abans de donar-li una pantalla, pensa, per què?
  3. Tu ets el seu exemple
  4. Dieta audiovisual: alimenta el cervell analògic
  5. Ensenya-li els valors de la vida real perquè els pugui utilitzar a la digital
  6. Hi ha tecnologia que va néixer per generar addicció. Reconeix-la!

Torna a veure el webinar

Explica’ns el teu estiu!

post-LYRL-estiu-2

Posa a prova els resultats dels tests i tots aquests consells, i comparteix a les xarxes com vius aquest estiu amb el hashtag #LiveYourRealLife. Volem conèixer les teves experiències i veure com passes unes vacances on les pantalles no en són les protagonistes. Etiqueta’ns amb les teves millors fotografies a Twitter i a Instagram!