L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya ha portat a terme una nova iniciativa amb el seu Programa d’Educació Audiovisual (PEA): el segon certamen de vídeos per escoles “Un Nadal sense pantalles”. El concurs consistia a explicar en un minut quina havia estat l’activitat més divertida de les vacances en la que no es necessités cap pantalla. El jurat ha valorat molt positivament totes les entrades del concurs, que han presentat nens i nenes de diferents escoles de les províncies de Girona i Tarragona.

Les premiades d’aquesta segona edició del concurs han estat alumnes de les escoles Les AlzinesCamp Joliu. El primer premi ha anat a l’Arlet Benito Molas, de 3r de Primària C de l’escola Les Alzines. Les alumnes Beatrice Rahela Rata de 5e de Primària i Ivet Amate Fernàndez de 6è de Primària, totes dues de l’escola Camp Joliu, han guanyat el segon i tercer premi, respectivament.

D’esquerra a dreta, Arlet Benito Molas (1r premi), Ivet Amate Fernàndez (3r premi) i Beatrice Rhaela Rata (2n premi)

El concurs s’ha proposat com el #CreativeChallenge del mes de desembre. Aquesta iniciativa, que ofereix l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, està dirigida als centres educatius associats al Programa d’Educació Audiovisual. Així, les escoles es poden beneficar i participar dels diferents reptes i activitats, totes desenvolupades en relació amb els continguts audiovisuals  i orientats a fomentar bons hàbits en l’ús de les pantalles.

El Programa d’Educació Audiovisual

El Programa d’Educació Audiovisual (PEA) és un projecte de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, que en col·laboració amb la Fundación Aprender a Mirar, arriba a tot Espanya. Mitjançant tallers, activitats, reptes i eines de sensibilització, el PEA treballa per assolir el desenvolupament sostenible de les relacions de les persones, especialment la infància, amb les pantalles i el seu temps de consum, reduint els riscos i augmentant els beneficis.

El ventall d’actuació de l’Associació, doncs, és molt ampli. Com a instrument de suport per a les famílies, compta també amb la capçalera Contraste amb una pàgina web actualitzada diàriament i una revista que es publica mensualment en format digital.

Posa’t al dia i anima’t a seguir-nos

Des de l’Associació treballem per promoure un consum responsable dels continguts audiovisuals, així com vetllar per la seguretat dels infants en les xarxes socials i donar eines informatives per desenvolupar un esperit crític tant en l’àmbit educatiu com en el si les famílies. Si vols manenir-te al dia sobre l’activitat de l’Associació i els recursos que posem a la teva disposició, no dubtis en seguir-nos a Twitter, Instagram i YouTube.