El dijous 20 de gener, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, entitat gestora de  la plataforma PDA Bullying, va impartir nou tallers de ciberbullying a 180 alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Institut El Sui de Cardedeu.

Els tallers d’una hora “Ciberbullying: assetjador, víctima i espectador” son uns espais de reflexió per parlar amb els i les adolescents que comencen amb les xarxes socials sobre els riscos que aquestes eines comporten i com fer-ne un bon ús. A més a més, l’alumnat va poder explorar els rols de la víctima, l’espectador i l’assetjador amb dinàmiques participatives.

Treballem en xarxa per fer front el ciberbullying

L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya i la Fundación Aprender a Mirar col·laboren i són entitats gestores de la plataforma PDA Bullying, que treballa per la prevenció, detecció i actuació per superar el bullying en la infància i adolescència. Així, ofereix uns codis de bones pràctiques i criteris que són essencials per abordar l’assetjament tant en l’àmbit educatiu com social.

El programa d’Educació Audiovisual

Avui en dia, i cada vegada més, nens i nenes creixen envoltats de pantalles. Per això, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals compra amb el Programa d’Educació Audiovisual com a eina de formació mediàtica i per conscienciar i potenciar les bones pràctiques en la utilització dels mitjans audiovisuals. Així, es vol incidir en la importància de desenvolupar el pensament crític dels consumidors des d’una perspectiva educativa.

Aquest programa té presència a tota Espanya de la mà de la Fundación Aprender a Mirar, entitat amb qui col·labora estretament.

Què és el ciberbullying?

El ciberbullying és una forma de violència entre iguals, menors d’edat, sense la intervenció d’adults. Habitualment es dóna a les xarxes socials, espai on es propaga amb facilitat a través de perfils anònims i la velocitat de la comunicació. Els rumors, la suplantació, l’amenaça, l’exclusió, l’assetjament i l’extorsió, són algunes de les formes en què se sol donar el ciberbullying.

Activa’t per la seguretat dels menors

Si tú també ets una persona compromesa amb la defensa dels drets dels menors a internet i vols estar al dia de tot el que es fa des de l’Associació, ens pots trobar a les nostres xarxes socials (Twitter, Instagram i Facebook).