Els Premis Zapping a la qualitat audiovisual, un certamen impulsat per l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, no serien possible sense el treball de les persones voluntàries i estudiants en pràctiques. Any rere any, col·laboren en l’organització, l’execució i la logística dels Premis i de la gala.

A més dels quatre estudiants en pràctiques curriculars amb els que compta l’Associació dia a dia, per un esdeveniment com són els Premis Zapping, s’incorporen dos estudiants més a l’oficina durant un mes per donar suport en tasques d’organització.

Per últim, la nit dels guardons suma  40  voluntaris i voluntàries que col·laboren en la logística dels premis. Aquests són estudiants de diferents branques de les facultats de Comunicació de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat Rovira i Virgili (URL), Escola internacional de Protocol (EIP), Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Tots els joves voluntaris i voluntàries reben dues formacions prèvies al dia dels premis a la seu de l’entitat, a les quals se’ls orienta sobre la feina que hauran de fer aquella nit perquè puguin gaudir i aprofitar al màxim de l’ocasió.

Una experiència d’aprenentatge recíproca

Participar en l’organització dels Premis Zapping és una experiència enriquidora en molts sentits. Ofereix l’oportunitat d’aprendre de la mà de professionals de la comunicació i referents en el sector de l’audiovisual. A banda, aquesta activitat inserta a les persones voluntàries dins del procés de planificació, oferint coneixement i eines per aprendre a coordinar un esdeveniment d’aquest calibre i viure des de dins tot el treball que comporta.

D’altra banda, l’Associació també es beneficia de les aportacions d’estudiants i persones voluntàries, que posen tota la seva empenta i ganes de treballar a disposició dels premis. Ofereixen talent, nous punts de vista innovadors i brillants idees que fan que cada edició creixi i s’adapti a noves realitats comunicatives.

Concurs jove presentador@

Continuant amb el compromís de l’Associació de Consumidors Audiovisuals de Catalunya d’apostar pel talent jove, cada any es convoca el Concurs Jove Presentador@, en el que totes les promeses de la comunicació poden tenir l’oportunitat de conduir uns Premis Zapping mà a mà amb professionals.

La Carlota Monferrer va ser la guanyadora del IV Concurs a Jove Presentador@, i va conduir la XXVI edició dels premis juntament amb Mireia Mallol, periodista de TV3.

“Des de ben petita sempre m’ha entusiasmat el món de la comunicació i sempre que veig l’oportunitat de participar en projectes de l’àmbit i obrir camí no ho dubto i m’hi llenço de cap. M’estic formant i de tot s’aprèn”.

“Ser la Jove Presentadora dels premis és una oportunitat única, un repte. Des de sempre he volgut presentar els telenotícies de TV3, i compartir escenari amb professionals de la cadena és el màxim a què podria aspirar amb 18 anys i estic molt contenta”.

Carlota Monferrer, estudiant de Periodisme i Comunicació Corporativa a Blanquerna URL

Gràcies!

Des de l’Associació estem sempre agraïts amb el treball que les persones que col·laboren amb nosaltres porten a terme: amb la seva il·lusió i entusiasme tot és possible. Gràcies!

Si tu també vols formar part del nostre equip, activa’t per la societat i no dubtis en escriure’ns. I per estar al dia de tot el que passa l’Associació, segueix-nos a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram).