El passat mes de desembre, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, en col·laboració amb la Fundación Aprender a Mirar, va convocar el I Concurs de vídeos de Nadal en el marc del seu Programa d’Educació Audiovisual Contraste (PEAC).

Els alumnes del centenar de centres educatius de tota Espanya subscrits al PEAC van poder participar enviant la seva felicitació nadalenca amb desitjos de bons usos de les pantalles. Ara, el jurat –l’equip d’analistes de continguts de la nostra capçalera de continguts Contraste.info–, ha emès el seu veredicte i ja coneixem a les dues guanyadores de les categories 1 (6è d’Educació Primària i 1r d’ESO) i 2 (2n i 3r d’ESO).

Conscienciar, la base del concurs

Imaginació, pensament crític i l’oferiment d’alternatives, els indicadors de valoració establerts per aquest concurs de consum responsable

Durant el 2020, les pantalles han estat el pont indispensable per superar la distància social, però, com sempre, des de l’Associació hem seguit al costat de les persones consumidores per (in)formar sobre un ús conciliador i segur d’aquestes. Per aquest motiu, la temàtica del concurs ha estat el consum responsable de l’audiovisual, bé parlar sobre família i pantalles o també sobre els continguts per veure a Nadal, les possibilitats eren moltes i s’han deixat obertes per aconseguir un dels indicadors de valoració del concurs: la creativitat.

De manera individual, les persones participants han presentat vídeos d’un minut de duració màxim, amb l’únic requisit de no mostrar rostres, on també s’han pogut valorar els altres dos indicadors establerts per les entitats convocadores: el pensament crític i la capacitat d’oferir alternatives d’oci sense pantalles.

Bases-concurs-nadal

Lliurament dels Premis

Arriba el moment de comunicar quines participants són les que han resultat les guanyadores d’aquesta primera edició i que han rebut com a premis: joc Scrabble cortesia de Mattel, polsera d’activitat Eurofest i un pack #LiveYourRealLife, campanya de l’Associació i FAAM per prendre consciència dels usos de les pantalles i assolir benestar.

A la categoria 1, la guanyadora ha estat l’África Gil Cozar, alumne de 6è de primària de l’escola Vilavella de València.

Guanyadora-Africa-consumidors-audiovisuals

A la categoria 2, la guanyadora ha estat la Iria Saez Bernal, associada al centre de lleure extraescolar Club Rumbau de l’Hospitalet de Llobregat.

Guanyadora-Iria-consumidors-audiovisuals

Des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya i la Fundación Aprender a Mirar aprofitem per donar les gràcies a totes les persones i centres educatius que han participat, així com a la Fundació La Caixa i a Mattel per col·laborar amb aquesta nova iniciativa.

Us animem a seguir fent créixer el hashtag #LiveYourRealLife amb les vostres propostes de consum responsable o desescalada digital a les xarxes socials. Ens podeu etiquetar! (FacebookTwitterInstagram)