T’has penedit d’haver pagat una entrada de cinema per una pel·lícula que no t’ha agradat? Has escollit un film o sèrie per veure en família i tenia contravalors o situacions no adequades per a les teves filles i/o fills?

Si busques la solució per evitar aquestes decepcions a la gran o petita pantalla, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya t’ofereix i recomana Contraste.info.

A la capçalera de continguts de l’Associació trobaràs totes les crítiques de les estrenes en cinema i un ampli catàleg de crítiques de sèries des d’una perspectiva pedagògica i amb classificació per edats recomanada pel nostre equip d’experts.

En cada fitxa s’indiquen diversos aspectes:

– El públic al qual està dirigida.
– Valoració general, en forma d’estrella (del 0 al 5).
– Indicadors quantitatius d’Humor, Acció, Violència i Sexe.
– Els temes per fer cinefòrum (en cas que n’hi hagi).
– La crítica o anàlisis, feta per experts.

Recomanacions Contraste

Aquest estiu, tot i les incerteses de la situació, ja han arribat dues interessants novetats per veure en família al cinema:

Mi hermano persigue dinosaurios*** (+12); valors, frescor i naturalitat

Sinopsi: Quan Jack té quatre anys els seus pares li donen la notícia que tindrà un germanet. No pot estar més feliç perquè té dues germanes i, d’aquesta manera, aconseguirà un aliat. A més, li han dit que Gio serà un nen especial. Jack creu que tindrà superpoders, però aviat descobrirà que el que li fa especial és la síndrome de Down.

Adaptació de la novel·la homònima de Giacomo Mazzariol, un relat autobiogràfic escrit pel mateix protagonista quan encara estudiava Batxillerat.

“De un modo cercano y aplastantemente verosímil, captamos el valor de la familia, del respeto, de la educación y del diálogo; en definitiva, del amor. Sin sentimentalismos ni dogmatismos, la dignidad de cada persona se plasma en el propio devenir.”

Esther Rodríguez, crítica de l’equip Contraste

Padre no hay más que uno 2: la llegada de la suegra*** (+12); humor, bon ritme i positivisme

Sinopsi: Javier creu que ho té tot controlat. Després d’haver superat la setmana tot sol amb els seus cinc fills i que Conchi, l’assistent virtual que va inventar, sigui tot un èxit, s’ha convertit en un pare perfecte.

No obstant això, tot pot canviar davant l’arribada d’un nou membre a la família i, sobretot, amb l’amenaça que s’acabi instal·lant a casa seva.

Fer una comèdia senzilla, àgil, atractiva per a totes les edats, contemporània i, alhora, ancorada en una tradició universal com és la família, és una cosa que, tristament, no és habitual en les nostres pantalles.

Santiago Segura ho aconsegueix, i a més per segona vegada (vegeu també la crítica de Padre no hay más que uno). Per aquests motius, el film és una recomanació garantida per part de l’Associació.

Durant aquest agost també hi ha prevista l’estrena de més propostes familiars, estigueu atents per poder llegir les nostres ressenyes de Pinocho i El jardín secreto.

I no us perdeu la publicació Hablar con el cine, amb 60 recomanacions per a realitzar cinefòrums sobre les següents temàtiques: el rol de la dona, la mort i el dol, l’optimisme, la pobresa i l’exclusió, i el diàleg.

Sèries per triar i remenar

A la revista especial d’aquest juliol i agost, trobareu una recopilació amb opcions de diferents tipus (fantàstic, aventures, policíaques, minisèries) i públic:

Selecció de sèries per cate

I després de totes aquestes idees per gaudir de la bona qualitat audiovisual… quin film o sèrie us ve més de gust veure aquest mes? Esperem els vostres comentaris, també a les nostres xarxes socials (TwitterFacebook i Instagram)!