La situació provocada per la COVID-19 ens ha obligat a quedar-nos a casa i, com a conseqüència, hem hagut de comunicar-nos a través de les videotrucades: per parlar amb la família o els amics, assistir a classes online, reunions de feina, conferències…

L’ús d’aquestes aplicacions s’ha disparat, ja que mai abans s’havien donat unes circumstàncies on les videotrucades fossin necessàries per a tantes persones.

videotrucades

Les fugues de seguretat s’han elevat en aquests dies i, no només s’han produït delictes informàtics, sinó que també s’han originat situacions on s’ha violat la privacitat de les comunicacions.

Compartir la càmera dels nostres dispositius sempre suposa un risc, però aquest es pot disminuir si es tenen en compte les restriccions dels mateixos dispositius i les aplicacions.

Contraste.info, la capçalera de continguts de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, ha publicat un article que profunditza sobre com és la seguretat d’aquest tipus d’eines, principalment una de les més populars en aquests dies com és Zoom.

Cinc mesures de seguretat

Tot i que les aplicacions per a trucades són molt diverses, en la majoria de casos els paràmetres que s’han de revisar per fer-ho de forma més segura són els mateixos.

Des de l’Associació, procurem millorar la seguretat de les persones usuàries i és per això que volem aportar cinc consells per afrontar amb més protecció una videotrucada, sobretot si implica la participació de menors d’edat:

Zoom_Associació

Us animem a posar en pràctica els nostres consells i fer-nos arribar les vostres consultes al respecte tant a través dels comentaris, de l’apartat Opina o denúncia o trucant-nos al 93 488 17 57. Els professionals de l’Associació sempre estem a la vostra disposició.