Des de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, compromesos amb el bon ús de les xarxes socials entre els menors i amb la prevenció del bullying i ciberbullying, us compartim la campanya #ContraElBullying de Fundació Barça i us expliquem com va ser el seu II Simposi contra el Bullying, que ha tingut lloc aquest dimarts 11 de juny.

Entra en joc

Amb motiu del Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar celebrat el 2 de maig, la Fundació Barça va llançar el vídeo Entra en joc, interpretat per joves actors i amb la col·laboració de l’actor Carlos Cuevas (conegut per la sèrie Merlí), en què es mostra un cas de bullying i ciberbullying i es convida als espectadors a actuar i a activar-se vers aquesta greu xacra social.

A través del següent fil de Twitter podeu visualitzar tots els capítols d’aquesta minisèrie:

Gravat en format d’stories d’Instagram, aquest vídeo pretén ser una eina de sensibilització i mobilització dels joves contra la violència entre iguals en l’àmbit escolar i esportiu i, al mateix temps, servir com a reflexió sobre l’important paper que juguen els espectadors passius per posar fre a l’espiral del maltractament.

Mitjançant una narració propera i creïble, som testimonis de com s’inicia la violència per part d’un dels integrants del grup, com aquesta acaba sent normalitzada i acceptada pel mateix grup i, com a conseqüència, s’incrementa cada vegada més i més. Aquest vídeo no té final, sinó que, quan la situació és ja insostenible, s’adrecen directament als espectadors amb la pregunta i tu què faries?”.

“I tu què faries?”

A través d’aquesta interpel·lació directa, la campanya busca fer participar la ciutadania en el repte #ContraElBullying. Com a incentiu, des de Fundació Barça ofereixen el sorteig d’una samarreta de la nova equipació del primer equip entre tots els usuaris que comparteixen la seva solució contra l’assetjament escolar.

Per fer-ho, podeu accedir directament a la seva pàgina web i seleccionar la vostra solució davant la situació de bullying que acabeu de veure al vídeo Entra en joc.

II Simposi #ContraElBullying

L’11 de juny vam assistir al II Simposi contra el Bullying a l’Auditori 1899 del FC Barcelona amb l’objectiu de compartir les bones pràctiques existents amb experts locals, nacionals i internacionals.

La jornada estava estructurada en dues parts. Una primera on van intervenir Peter Smith, creador del terme ciberbullying, i Miguel Nery, un dels pocs investigadors sobre el bullying en l’esport, i on Fundació Barça també va presentar els resultats dels seus dos estudis sobre el bullying a primària i el futbol formatiu i un dossier sobre les polítiques públiques sobre l’assetjament escolar.

A la segona part, que va tenir lloc a la tarda, els assistents van participar en sis taules rodones on diversos ponents van poder explicar una selecció de bones pràctiques. Des de l’Associació vam poder intervenir a la taula de bones pràctiques d’Investigació i a la de Protocol d’Actuació, exposant el nostre Programa d’Educació Audiovisual –amb el qual treballem la prevenció del ciberbullying a centres educatius de tota Catalunya– i la recentment anunciada plataforma col·laborativa PDABullying.com.

PDA-simposi-barça

El Simposi va resultar una gran iniciativa per compartir, trobar noves sinergies, inspirar-nos i sumar forces a través del contacte amb docents, treballadors socials, psicòlegs i entrenadors, entre d’altres.

Si vols prendre un rol actiu per la prevenció del bullying i ciberbullying, posa’t en contacte amb nosaltres a través d’aquest formulari. Activats per la societat per aconseguir un món digital segur pels infants!