L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya va participar el dia 9 de maig en la Primera Trobada de Projectes de Consum Responsable de 2016 – 2019 organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu d’aquesta reunió era generar un espai on, els diferents agents que hem rebut ajudes econòmiques per impulsar els nostres projectes de consum responsable, poguéssim visibilitzar la nostra tasca i establir nexes i sinergies amb altres entitats de la ciutat.

Objectiu: associacionisme

Amb aquest fi, l’Ajuntament va proporcionar una plantilla on exposar el projecte i així es van poder realitzar unes dinàmiques on conèixer totes les propostes, compartir experiències, interessos, necessitats i oferiments. En representació de l’Associació, l’Estefanía González, responsable de comunicació, va exposar el Programa d’atenció a l’usuari i consumidor dels mitjans audiovisuals en execució des de 2016 gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament.

Entre altres accions emmarcades dins d’aquest programa, l’Associació garanteix el dret a l’alfabetització mediàtica a través de la formació. Aquest punt va interessar a moltes de les persones assistents i va obrir noves vies de col·laboració amb l’objectiu d’organitzar xerrades i tallers pràctics de consum responsable de les pantalles a les seves entitats.

poster-consumidors

Enfortiment de ciutat

Durant la trobada, els tècnics de Consum Responsable de l’Ajuntament també van parlar sobre la política pública per enfortir i promoure el consum responsable i van explicar les xifres i temes treballats durant 2016 – 2019:

“En total 1.100.000 € en subvencions, el 89% dels projectes presentats s’ha pogut subvencionar i s’ha ajudat una mitjana de 70 entitats i 80 projectes cada any.”

Per acabar, les 46 entitats representades van idear i compartir plegades nous projectes que poguessin activar la ciutat de Barcelona cap a un consum més responsable. Algunes de les propostes que es van treballar van ser:

– Campanya de comunicació de ciutat sobre consum responsable;
– Taules rodones per fomentar el dret de les persones consumidores;
– Rutes amb bicicleta o a peu “per fer visible l’invisible”;
– Un catàleg d’espais sostenibles en App i propulsar la creació i manteniment d’aquests espais als barris.

associacionisme