Avui, Dia Internacional Contra l’Assetjament Escolar, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya comunica les novetats de la nova plataforma col·laborativa PDA Bullying. Les sigles d’aquesta plataforma responen a la seva filosofia d’acció vers l’assetjament escolar: Prevenció, Detecció i Actuació.

L’Associació, la Fundación Aprender a Mirar i SEER (Salut i Educació Emocional) van constituir-se com a entitats gestores de PDA Bullying el passat 2018 i, fruit dels primers mesos de treball conjunt, s’ha donat un nou impuls d’expansió del projecte a escala estatal.

Nova pàgina web

Web-PDABullyingPer una banda, la Plataforma presenta ara una nova web participativa (pdabullying.com), que a més compta amb el suport del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, entre altres institucions públiques.

Suma’t a les bones pràctiques

Per una altra banda, PDA Bullying aprofita aquesta efemèride del 2 de maig per presentar el codi de bones pràctiques PDA Bullying, que recull els indicadors imprescindibles per a l’abordatge integral de l’assetjament entre iguals tant en l’àmbit educatiu, formal i no formal, com des d’una perspectiva comunitària.

Les institucions ja poden adherir-se a aquest codi per donar suport a la Plataforma.

Certifica el Projecte de Convivència

En tercer lloc –atès que l’objectiu principal d’aquest singular projecte PDA Bullying és assessorar, de manera global i particular, a les escoles i institucions anàlogues perquè puguin detectar i resoldre l’assetjament escolar, adaptant els protocols, normatives i circuits corresponents de forma integral i efectiva– ofereix la seva certificació de bones pràctiques.

Mitjançant aquesta certificació, fa extensible un acompanyament (tant a col·legis, empreses, projectes socioeducatius, xarxes municipals i recursos) que es consolida en el sector. De fet, en el cas de Catalunya, cal recordar que els centres educatius han de tenir implementat el Projecte de convivència en el marc del seu Projecte educatiu, com a molt tard, el març de 2020.

“Existeixen moltes iniciatives per abordar el bullying des de diferents perspectives, la idiosincràsia de PDA Bullying resideix en proposar, recollir i visibilitzar, a través del seu treball col·laboratiu, tot el ventall d’estratègies que sumades donen resposta integral al problema.

Sens dubte, la societat precisa d’una mirada comuna, que coordini protocols no només en versions de simplificació, sinó també de qualitat.”

Anna Plans, presidenta de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals

Signatura-conveni
Signatura del conveni entre les tres entitats gestores de PDA Bullying: Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, Fundación Aprender a Mirar i SEER (Salut i Educació Emocional).