L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya ha donat inici a una nova col·laboració amb la qual arribar a moltes més famílies: la participació dels experts del Programa d’Educació Audiovisual en els tallers DialogA, una iniciativa de CaixaBank que promou la divulgació d’idees i coneixements a través de xerrades gratuïtes en les seves noves oficines Store.

A partir d’una primera sessió (prova pilot) realitzada ahir –amb la qual vam poder formar en els bons usos de les pantalles a més de 30 assistents–, ja s’estan concretant més xerrades per al mes de juny i el pròxim curs escolar. Pares, mares, avis i àvies, esteu convidats a venir en família a aquests tallers per a millorar la dieta audiovisual de les vostres llars!

Et preocupa l’ús excessiu de les pantalles?

Si et preocupa el consum que fan els teus fills o filles, si t’interessa conèixer millor quines Apps es descarreguen o a què juguen, si vols deixar de ser un espectador i fer un pas endavant cap a l’acompanyament dels teus fills i filles i, a més, assolir una bona dieta audiovisual familiar, aquest és el teu taller.

Poden les pantalles passar de ser una simple activitat de diversió a convertir-se en un seriós problema d’addicció i aïllament? Sèries, xarxes socials i videojocs ocupen cada vegada més temps de la vida dels menors i, a més de ser altament addictius, també afecten el desenvolupament del cervell i la formació de la personalitat dels infants i adolescents.

DialogA-xerrada

En aquesta sessió DialogA descobrim què passa al cervell quan utilitzem les pantalles i, especialment, quines característiques té el cervell d’un menor i com l’ús desmesurat dels dispositius mòbils pot influir en el seu desenvolupament, en la seva conducta i en el seu futur. A més, donem resposta a:

– Quant de temps dediquen els infants i els joves a les pantalles? Quant de temps és el recomanable?
– Quins continguts consumeixen? Quines xarxes socials fan servir i a quins videojocs juguen?
– Qui són els seus influencers i quins estils de vida fomenten?
– Com evitar les tecnoaddiccions?
– Com establir una bona dieta audiovisual a la llar?

Juntament amb CaixaBank et volem facilitar informació sobre els riscos d’un ús poc saludable de la tecnologia, els perills en les xarxes socials i en el joc on-line amb l’objectiu d’evitar les tecnoaddiccions, el ciberassetjament, la pèrdua de la intimitat i trastorns de diversa índole. Perquè ser nadiu digital no vol dir saber fer servir la tecnologia.

Estigueu atents a les nostres xarxes socials (FacebookInstagram i Twitter), doncs ben aviat anunciarem la data i sucursal on impartirem la pròxima formació!