Actualització 16 d’abril: HYPEStation ha respost a la nostra petició afegint a les bases del torneig Call of Duty que els participants han de ser majors de 18 anys.

A l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya ens ha arribat una consulta per part d’una consumidora de la qual ens volem fer ressò i demanar-vos el vostre suport.

Aquest dissabte 20 d’abril tindrà lloc un torneig del videojoc Call of Duty Black Ops (PEGI +18) al centre comercial Ànec Blau. Quina va ser la sorpresa d’aquesta consumidora? Llegir que els participants es podien inscriure a partir dels 7 anys (amb autorització paterna).

El nivell de sang, destrucció i llenguatge violent és inadmissible per a un nen o nena, així que, com és possible que s’obri la possibilitat d’apuntar-los al torneig?

cartell-callofduty-torneig

Demanem un canvi de reglament

Si tu també creus que aquests tornejos, organitzats per HYPEStation a diferents centres comercials de tota Espanya, haurien de comptar amb una edat adient corresponent al PEGI de cada videojoc, ajuda’ns a fer arribar la petició amb més força:

– Escriu un e-mail a hola@hypestation.es (us facilitem un exemple al final d’aquest post)*

– Dóna suport a la nostra petició a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram)

Call of Duty, un clàssic entre els videojocs bèl·lics

COD es tracta d’un veritable top-vendes i, tot i comptar amb una qualificació +18, són molts els menors que hi juguen.

callofduty-pegi

El 2015 el mitjà anglès Telegraph alertava a pares i mares que podien ser denunciats a la policia i serveis socials per negligència si permetien jugar a títols com aquest als seus fills de primària i secundària.

Sembla que encara molts pares no tenen en consideració el sistema de qualificació per edats PEGI pel qual es regeixen els videojocs. Per aquest motiu és tan important que les organitzacions de tornejos, en aquest cas HYPEStation, siguin les primeres a predicar amb l’exemple i no permetin que nens de 7 anys juguin a un videojoc amb tanta violència explícita.

“Des de les taques de sang a la pantalla quan ens impacten les bales enemigues, com la possibilitat d’arrencar extremitats de l’enemic en un atac. Tot això sense oblidar missions que simplement consisteixen a assassinar un personatge concret.”

Crítica Call of Duty Black Ops a la nostra capçalera d’anàlisi de continguts Contraste.info

 

*Exemple de mail:

Apreciados señores,

Hemos visto en su cartel de promoción del torneo Call of Duty que permiten la inscripción de niños a partir de 7 años. Aunque sea con autorización paterna, el videojuego está señalizado por PEGI para mayores de 18. Es por este motivo que solicitamos adecúen la edad de la inscripción a los contenidos del videojuego que están ofreciendo.

Atentamente,