Avui, 15 de març, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, juntament amb altres entitats que també defensen els drets dels consumidors, hem commemorat el Dia Mundial de les Persones Consumidores en un acte organitzat per l’Agència Catalana del Consum.

Avui i sempre, defensem els teus drets

Després de la benvinguda a càrrec de la directora de l’Agència, Elisabeth Abad, ha començat la taula rodona La protecció de les persones consumidores: oberts al món. Moderada per la periodista Elisenda Roca i amb la participació d’Abad, de Juan Luis Crucelegui, representant de la UNCTAD (Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament), i de Manuel Manovelles, delegat del Govern de la Generalitat a Suïssa i organitzacions internacionals.

Com afrontar els nous paradigmes de consum? La realitat del consum tradicional pot ser compatible amb les noves dinàmiques de comerç? Aquestes han estat algunes de les preguntes que s’han debatut i que han tingut molt present la importància de la defensa dels consumidors a través de mitjans digitals.

Com a cloenda de l’acte, la Secretària General del Departament d’Empresa i Coneixement, Marta Felip, ha volgut donar l’enhorabona a les associacions que vetllem i reivindiquem els drets dels consumidors.

L’Agència Catalana del Consum fa una aposta ferma per la informació, la sensibilització i la prevenció de possibles riscs i amenaces. Treballem per conèixer el panorama mundial, poder-hi participar i, sobretot, aplicar-ho al territori local.
Elisabeth Abad, directora de l’Agència Catalana del Consum

Des de l’Associació treballem conjuntament amb l’Agència per no només defensar els vostres drets, sinó també fomentar un consum responsable i reflexiu de les pantalles. Aquest objectiu l’aconseguim mitjançant les conferències, tallers i xerrades del nostre Programa d’Educació Audiovisual amb el qual arribem directament a alumnes, famílies i educadors de centenars d’escoles de Catalunya.

consum-responsable.jpg

Així doncs, el dia 15 de març celebrem els drets, sí, però també els deures que tenim com a consumidors. Consumir és triar com volem transformar la societat –sigui econòmica, social i/o ambientalment– i per escollir bé, cal fomentar un model de consum responsable, conscient, crític, ecològic, just, ètic, sostenible i solidari.

Vols rebre més informació sobre el nostre projecte educatiu?

Des de l’Associació oferim les nostres formacions en consum responsable a tota mena de grups, entitats i centres educatius, durant tot l’any. Més enllà de la celebració del dia mundial us oferim que contacteu amb nosaltres a educa@taconline.net

Vols #activar-te per la societat?

Dels 16 als 88 anys, i des de l’escola fins a la jubilació, a l’Associació trobaràs consumidors optimistes i compromesos que fan possible un món digital més segur i un sector audiovisual de més qualitat. Implica’t per formar part del canvi!