Connect@ts, però amb qui?

Amb aquest títol, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya va portar a terme el segon taller del cicle “Per saber més que els teus fills”.

El passat novembre, l’Associació va engegar aquesta iniciativa per a totes aquelles persones interessades a saber més sobre la tecnologia que ens envolta, les seves possibilitats, els seus riscos i les seves particularitats.

En aquesta ocasió, l’Anna Plans, tècnica superior de Màrqueting Digital i experta en xarxes socials, va parlar sobre els riscos de la hiperconnectivitat sense protecció, centrant-se en els contactes que els joves realitzen a través de les xarxes socials. Plans va dirigir l’activitat amb exemples pràctics, vídeos i propostes lúdiques que van fer del taller un exercici d’empoderament de l’esperit crític d’aquests pares i mares.

“Gràcies per la classe magistral! Pràctica, útil i profitosa. Ara em sento més preparada per la defensa de la infància i l’adolescència a les xarxes socials. Cal que pares i mares estem al dia, la família és sempre el millor exemple!”

Mireia del Pozo, mare assistent

“Per saber més que els teus fills” es tracta d’un espai per aprendre, compartir experiències i obtenir recursos amb els quals afrontar l’educació audiovisual, no només la dels menors sinó també la dels adults i, sobretot, la de cadascun.

Increment de formacions del PEA

Aquests últims mesos, i ara que s’aproxima fi de curs encara més, s’ha incrementat el nombre de peticions de tallers del Programa d’Educació Audiovisual a escoles de Catalunya.

Pares, mares i alumnes de diferents col·legis de Barcelona i rodalies s’han format en els bons usos de les pantalles, especialment en el consum responsable de xarxes socials i videojocs. També noves propostes s’han afegit al nostre catàleg de formacions, com els tallers interactius per alumnes de 5è i 6è de primària i les sessions per a pares i mares d’educació infantil. En aquestes últimes, sobretot ens centrem a prevenir l’ús de les pantalles com a xumet emocional dels fills i a conscienciar sobre els riscos de la sobreexposició dels fills a les xarxes.

L’Anna Plans, presidenta de L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, parla als pares i mares del Col·legi Sant Vicenç dels Horts.

A més, tot i que la convocatòria al concurs PUM! Ciberbullying ja està tancada, la unitat didàctica proposada des de l’Associació també segueix interessant a centres educatius. És per aquest motiu que s’estan concretant tallers amb casals d’estiu per tal de realitzar els foto-còmics alhora que els nens i nenes se sensibilitzen entorn el ciberbullying.

Si creieu que podria ser interessant organitzar un taller al vostre centre educatiu o preparar activitats durant l’estiu, no dubteu a posar-vos en contacte amb l’equip del programa educatiu de l’Associació al 93 488 17 57 o per correu electrònic.