Dimecres 25 d’abril s’acaba el temps per a presentar els foto-còmics dels vostres alumnes al concurs PUM! Ciberbullying, organitzat per l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya.

Per als qui encara no coneixeu el nostre primer concurs de foto-còmics, us presentem una oportunitat única per a treballar a les aules el ciberassetjament.

– Els alumnes han d’idear una breu història en la qual s’escenifiqui una situació de ciberbullying i com els seus protagonistes trenquen la cadena de la violència i donen alternatives de benestar a l’aula.

– Poden participar alumnes d’Educació Primària (5è i 6è) i d’Educació Secundària Obligatòria (1r a 4t).

– Material:
Bases Concurs PUM! Ciberbullying
Unitat didàctica Concurs PUM! Ciberbullying
Exemple PUM! Ciberbullying
Cessió drets d’imatge
Cartell PUM! Ciberbullying

Bona rebuda a les escoles de Catalunya

Tot i ser la primera edició d’aquest concurs, són molts els col·legis participants i el projecte ha engrescat a centenars d’alumnes.

fotocomic

fotocomicsafa
Alumnes de l’escola Sagrada Família Urgell treballen en els seus foto-còmics

El fet d’oferir un manual didàctic ha convertit el concurs en un recurs pedagògic d’alta qualitat per als centres educatius. El feedback, més que satisfactori, dels professors que han treballat el projecte a les seves aules així ho demostra:

“Hem estat treballant aquest projecte durant dues setmanes i la veritat és que els alumnes estaven molt engrescats. A l’hora del pati venien corrents a preguntar-me si faríem projecte!”

“Ha estat un projecte motivador on els nens han pogut entendre el perill i les conseqüències que pot tenir fer un mal ús de les xarxes socials; envair l’intimidat d’una persona enviant fotografies i/o vídeos sense el seu consentiment; acceptar les sol·licituds de desconeguts…”

Escola Labouré

“Gràcies a tot l’equip per l’organització d’aquest concurs, que té molt de sentit i és molt educatiu.”

Col·legi Bell·lloc

“Ens ha agradat molt participar en aquesta 1ª edició del concurs i hem gaudit molt fent-ho! Gràcies”

Escola Tibidabo

Si esteu treballant el concurs amb els vostres alumnes, no dubteu a etiquetar a l’Associació a les xarxes (InstagramTwitter i Facebook) i fer servir el hashtag #PUMCiberbullying!