Els perfils falsos i la suplantació d’identitat entre menors són problemes força generalitzats, agreujats per la manca de verificació existent en els processos de registre de les plataformes i serveis online.

Cal buscar solucions i és precisament això el que estem fent, tot recolzant i mirant d’impulsar projectes que vagin en aquesta línea a l’hora de reforçar la seguretat dels menors i la verificació de les seves identitats digitals.

En concret, estem plantejant a diversos organismes un sistema innovador a fi de fer front a aquesta problemàtica, aprofitant que el nou Reglament europeu de protecció de dades es començarà a aplicar a partir de maig de 2018 i que per tant les plataformes i serveis online s’hauràn d’adaptar al seu compliment.

BlogIntP060417

Els motius:

Alguns menors troben divertit accedir als comptes d’altres menors o fer-se passar per algú altre, s’ho prenen com un joc on demostrar les seves habilitats i capacitats tècniques, sense ser clarament conscients de les greus conseqüències que impliquen o poden suposar aquests actes (moltes vegades amb rumors, burles, missatges humiliants en nom de la persona suplantada, ciberassetjament…).

Cada cop és més freqüent trobar-se amb casos relacionats amb aquest tipus d’accions. El problema és que fins i tot els afectats ho veuen d’una manera normalitzada, com una broma, malgrat ser una de les seves principals preocupacions. La major part valorarien molt positivament una iniciativa o mesura que evités els perfils falsos a la xarxa.

Aprofitem per destacar un article al respecte de la suplantació d’identitat que podeu trobar al Web de IS4K.es: Cuando los menores se hacen pasar por otros en internet.