Amb motiu del Dia d’Internet Segura (Safer Internet Day, SID), iniciativa que promou la Comissió Europea a través de la Xarxa Insafe amb repercussió global, ahir dia 7 de febrer vam poder assistir a la presentació oficial del nou Centre d’Internet Segura a Espanya, liderat per la Secretaria d’Estat per a la Societat de la Informació i l’Agenda Digital (SESIAD), amb la col·laboració d’INCIBE i RED.ES.

El nom designat per aquest centre és Internet Segura for Kids (IS4K) i formarà part de les xarxes europees Insafe i INHOPE, amb l’objectiu de promoure l’ús segur i responsable d’Internet i les noves tecnologies entre els menors i el seu entorn, en col·laboració amb totes les institucions públiques i privades amb algun tipus d’atribució, competència o interès en la matèria.

InternetSegura

Esperem que aviat comenci a donar els seus fruits, a fi de consolidar serveis i projectes eficients adreçats a la defensa dels menors a internet. L’acte va ser presentat pel Ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, D. Álvaro Nadal Belda, i va comptar amb diverses intervencions, així com una taula rodona moderada pel Director General d’INCIBE, D. Alberto Hernández, amb el tema central: Units per una Internet millor. Què podem fer per mobilitzar el canvi? La visió dels col·lectius implicats.

Participació activa des de l’Associació

La principal conclusió de la jornada és que es tracta d’una de les màximes prioritats fixades a escala interministerial i que, ara que l’escenari s’ha resolt, es vol impulsar. Ha estat la feina feta en anys previs (en la que hi hem participat molt activament a través dels grups de treball públic-privats i col·laborant amb RED.ES) la que finalment ha derivat en la creació d’aquest nou centre, atenent la línia marcada per l’Estratègia Europea per a una millor Internet per als menors (European Strategy for a Better Internet for Children, BIK), l’Estratègia de Ciberseguretat Nacional i l’Agenda Digital per a Espanya.

 

Des de l’Associació hem publicat llibrets informatius sobre els bons usos d’Internet amb el suport de l’Agència Catalana del Consum, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Si t’interessa informar-te per fer un millor ús de les noves tecnologies, no dubtis a llegir-los!