Com cada any, l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya es prepara per als seus Premis Zapping. Enguany celebra l’edició XXV.

25 anys de consumidors actius i professionals compromesos

Els Premis Zapping són els únics guardons que, a diferència d’altres reconeixements, premien la qualitat de les produccions audiovisuals i digitals, deixant de banda els índexs d’audiència i de vendes.

Amb el vot popular d’espectadors i consumidors, els Zapping són molt singulars. A més, aquests premis també compten amb la participació final d’un jurat especialitzat que decideix el guanyador entre els tres finalistes que surten de les votacions populars.

Les diverses categories recullen el millor que s’ha estrenat a la televisió, a la indústria dels videojocs i al món de la xarxa durant l’any anterior.

D’aquesta manera, el 26 de març de 2019, els usuaris i professionals tenen una nova cita amb els Zapping i amb les millors ofertes audiovisuals al Teatre Nacional de Catalunya.

Finalistes XXV Edició

Després d’haver comptabilitzat totes les votacions populars rebudes, us podem presentar els finalistes d’aquesta edició:

MILLOR SÈRIE
Estoy vivo (La1 – Globomedia – Good Mood)
Hierro (Movistar+ – Portocabo – Atlantique Productions – ARTE)
La casa de papel (Antena 3 – Netflix – Vancouver Media)

MILLOR ACTRIU
Aitana Sánchez-Gijón (Estoy vivo – La1)
Alba Flores (La casa de papel – Antena 3 – Netflix – Vancouver Media)
Candela Peña (Hierro – Movistar+ – Portocabo – Atlantique Productions – ARTE)

MILLOR ACTOR
Álvaro Morte (La casa de papel – Antena 3 – Netflix – Vancouver Media)
Javier Gutiérrez (Estoy vivo – La1 – Globomedia – Good Mood)
Santi Millán (Benvinguts a la família – TV3 – Filmax)

MILLOR PROGRAMA D’ENTRETENIMENT / CONCURS
¡Boom! (Antena 3 – Gestmusic – Endemol Shine Iberia)
La hora musa (La 2 – Lavinia)
Polònia (TV3 – Minoria Absoluta)

MILLOR PRESENTADOR/A
Ana Pastor (El objetivo – La Sexta)
Cayetana Guillén (Versión española – La 2)
Toni Soler (Està passant – TV3 – Minoria Absoluta)

MILLOR PROGRAMA CULTURAL / DIVULGATIU / DOCUMENTAL
Diario de un nómada (La 2 – Silver Rider Prodaktions)
¿Dónde estabas entonces? (La Sexta – Globomedia)
Katalonski (TV3 – Broadcaster Audiovisual Services – La Lupa Produccions)

MILLOR VIDEOJOC
Blacksad under the skin (Pendulo Studios)
Gylt (Tequila Works)
Treasure rangers (Relevo)

MILLOR INICIATIVA A LA XARXA
Blog Cómete el Mundo TCA – Un blog especialitzat en trastorns alimentaris, amb recursos de tractament, abordament i prevenció. Dirigit a professionals, familiars i afectats: www.cometeelmundotca.es
Canal de YouTube de Jaime Altozano – Músic i productor musical, conegut per la divulgació musical que realitza a través d’internet: jaimealtozano.com/mis-videos/
Canal de YouTube La Hiperactina de Sandra Ortonobes – Comunicadora i científica, utilitza el seu canal per a la divulgació de la biomedicina i el cos humà: www.youtube.com/c/lahiperactina

 

A la categoria de televisions locals les cadenes ens van fer arribar els seus programes i ha estat la junta directiva de l’Associació i un jurat especialitzat qui ha escollit els nominats:

MILLOR PROGRAMA DE TELEVISIÓ LOCAL
Cuina per sorpresa (Canal taronja – Fundació Ibada)
L’Estret de Magallanes (Canal Terres de l’Ebre)
Les molèsties (Betevé)

Finalistes tv local

I per últim, però òbviament no menys important, arriba el moment de desvetllar els Premis Nominals d’aquesta edició:

– PREMI ESPECIAL a RTVE per l’emissió de dos formats familiars la nit dels dissabtes. Amb Prodigios i Vaya crack, la cadena pública aposta per la promoció de l’esforç, la cultura i la televisió de qualitat.

– PREMI GRUPS D’ANÀLISI DE PROGRAMES a Justo antes de Cristo, de Movistar+ i La Terraza Films, una comèdia que equilibra humor, ironia i enginy amb guions intel·ligents, grans interpretacions i una ambientació original.

– PREMI VALORS a El got d’aigua de TV3 per fomentar l’esperit crític i la tolerància vers diferents formes d’entendre la vida i la societat, en un espai de debat i reflexió on els joves són els protagonistes.

– PREMI MILLOR CONTINGUT ONLINE POSITIU PER A MENORS (SIC-SPAIN) al videojoc didàctic Happy 8-12 / 12-16 –ideat per la Universitat de Lleida i desenvolupat per Kaneda Games– per ajudar en la resolució assertiva de conflictes i la prevenció de l’assetjament escolar a través de l’educació emocional.

Reserva d’entrades

No et perdis aquesta celebració de la qualitat audiovisual, el 26 de març tens una oportunitat única per descobrir i reconèixer la feina ben feta i destacar la importància de l’usuari audiovisual. Reserva ja les teves entrades!

Recorda que pots seguir totes les novetats dels Premis a les nostres xarxes (Facebook, Twitter, Instagram) i a la pàgina web oficial: www.premiszapping.org