Aquest curs 2018-2019 l’hem iniciat amb grans novetats al Programa d’Educació Audiovisual com, per exemple, el nou taller sobre hipersexualització a les xarxes socials.

L’Anna Plans, presidenta de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, n’ha estat la principal impulsora amb aquests articles publicats a la nostra marca de continguts Contraste:

> Instagram. La vida paralela de los adolescentes en las redes.
> Trátame bien. Machismo, hipersexualización y violencia de género.

A més a més, com a gran inauguració d’aquesta temàtica dins del nostre projecte educatiu, el dissabte 22 de setembre, Plans va participar en el Congrés Internacional La aventura de educar a los digital leaders del futuro celebrat a Bilbao. Amb la ponència Trátame bien con otra mirada. Hipersexualización y violencia de género en la red, va analitzar a fons els continguts que els joves comparteixen i consumeixen a les xarxes, especialment a través d’Instagram:

> Quins models a seguir fomenten els i les influencers?
> Quins estereotips de gènere segueixen perpetrant-se?
> Quines conductes s’estan veient reforçades?

“Influencers, youtubers, musers, likes, visualitzacions… Qui som en realitat, persones o objectes de consum? Afrontar l’hipersexuatització, la violència de gènere i l’absència d’intimitat a la xarxa són els reptes per educar els nous joves inspiradors. Cal deixar de ser simples followers i passar a ser crítics amb el que consumim a les xarxes socials.”

Anna Plans, presidenta de l’Associació

Congrés Bilbao

La rebuda del taller als centres educatius ha estat molt bona, en especial per part de les AMPA, on pares i mares agraeixen rebre ajuda per comprendre millor la realitat digital dels seus fills i filles i poder formar-los en el bon ús dels mitjans audiovisuals que tenen al seu abast.

“Impresionante todo lo que desconocemos sobre este mundo digital y lo que debemos saber para estar prevenidos contra el ciberacoso y la nomofobia. Entre tantas cosas, me quedo con la reflexión de que debemos educar con el ejemplo y tejer la mejor red social: la familia.”

Tuit de Mariela Torres, assistent a un dels tallers impartits

Entrevista a Ràdio Estel

També la premsa s’ha fet ressò d’aquest debat entorn de la dictadura dels likes i la sobreexposició. Des del programa Plusvàlua Dones, han entrevistat l’Anna Plans sobre com educar en valors en aquesta època de superficialitat, hipersexualització, pèrdua de la intimitat i exhibicionisme que estem vivint.

Us compartim el podcast de l’entrevista aquí.

Per demanar-nos més informació sobre aquest taller, podeu contactar-nos a info@taconline.net o trucar al 93 488 17 57. Estem tancant dates per al segon trimestre escolar, encara ens podeu reservar!