Divendres 26, l’Anna Plans i la Mar Pons, de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, van assistir a la masterclass Tu vida en RRSS: ¿Oportunidad o peligro? impartida per María Zabala (experta en ciutadania digital) i Sara Ruesga (experta en imatge personal).

Com et mostres, com et veuen, què expliques

“Usamos las redes sociales, eso es evidente. Unos se muestran como son y otros decoran su vida. Sea como sea, queremos vernos bien y que nos vean bien. Offline y online. Y sobre todo esto, sobre los personajes, los episodios y la audiencia de nuestra propia serie digital, es importante reflexionar.”

María Zabala

Durant una hora, Zabala i Ruesga van recordar els riscos d’una exposició desmesurada a les xarxes i quina és la millor forma de fer-les servir. A més, l’educació dels joves va ocupar gran part del debat, ja que som els adults els qui hem de donar-los les pautes per a un ús correcte de les tecnologies.

Ruesga, per la seva banda, va incidir en el tipus d’imatges que publiquem, en l’autoestima i en pensar dues vegades abans de publicar. També va proposar salvaguardar la vida personal dels menors i ser coherents a l’hora de publicar fotos seves en els nostres perfils.

Els assistents van mostrar la seva preocupació per la seguretat i van voler informar-se de les eines que ofereix el mercat per a una navegació segura. Referent a això, Zabala va assegurar que els diferents dispositius i empreses de telecomunicacions ofereixen eines diverses i que el més important és que els pares i educadors vulguem invertir temps a aprendre i buscar la informació que ens pugui ser útil.

Programa d’Educació Audiovisual

Des de l’Associació formem pares, mares, alumnes i professionals del sector educatiu per tal de fomentar l’esperit crític quan consumim oci audiovisual (siguin sèries, programes televisius, videojocs i/o xarxes socials). Aquesta masterclass va ser l’excusa perfecta per contactar amb dues expertes que comparteixen la visió del nostre programa educatiu i enriquir-nos mútuament amb nous coneixements.

masterclass-identidad-digital
Mar Pons i Anna Plans (Associació) amb María Zabala i Sara Ruesga